İhracat şampiyonlarının ödülleri dağıtıldı... Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) düzenlediği İhracat Şampiyonları Ödül Töreni’ne Koç Grubu şirketleri damgasını vurdu. Son 5 yıldır olduğu gibi 2015’te de en fazla ihracat yapan ilk 10 şirketin 4’ü Koç Grubu şirketlerinden oluştu.

ERD

Ömer Koç ve Ali Koç ihracat ödüllerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldılar.

BİRİNCİ, İKİNCİ, ALTINCI, YEDİNCİ KOÇ'TAN

En fazla ihracat yapan şirket sıralamasında Koç’a ait Ford Otosan birinci, Tüpraş ikinci, Tofaş altıncı, Arçelik yedinci olurken, ödülleri Koç Holding Başkanı Ömer M. Koç ve Koç Holding Başkan Vekili Ali Y. Koç, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı. İlk 10’da ayrıca Oyak-Renault, Kibar Dış Ticaret, Vestel, Toyota, Bosch ve TGS Dış Ticaret şirketleri yer aldı.

reza-zarrab-671

Reza Zarrab geçen sene Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı'nın elinden ihracat ödülü almıştı.

ZARRAB’IN ŞİRKETİNE SANSÜR


TİM’in ihracatçı ödül töreninde 17 Aralık operasyonunun kilit ismi ‘Reza Zarrab sansürü’ yaşandı. Geçtiğimiz yıl Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin elinden şampiyonluk ödülü alan ve şu anda ABD’de tutuklu bulunan Zarrab’ın şirketi yine ihracat şampiyonları listesine girdi.

Zarrab’ın Roysar Gıda Dış Tic. Ltd. Şti. isimli firması, Türkiye’nin en fazla ihracat yapan 25’inci şirketi oldu. Roysar ayrıca mücevher sektöründe en fazla ihracat yapan firma oldu. Ancak her sektörün ihracat lideri şirketine ödül verilen törende, Zarrab nedeniyle mücevher sektörü pas geçildi.