Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan CNN Türk canlı yayınında açıklamalarda bulundu. Bakanı Ahmet Arslan son günlerde İstanbullu sürücülerin kâbusu haline gelen Mahmutbey gişeleriyle ilgili olarak "Mahmutbey gişeleri için de süreci başlattık. 2 ay içinde Mahmutbey gişelerini serbest geçiş haline getireceğiz." dedi.

ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ


Bakan Arslan, Çanakkale Köprüsü'nün ihaleye çıkacağını ve 5 yıl içinde kullanıma açılacağını açıkladı. Bakan, köprünün diğer köprülerden daha büyük olacağını da söyledi. Bakan Arslan "Ocak ayı ortalarında teklifleri alacağız. O da bittiğinde Marmara Denizi’nin etrafında komple bir ring oluşturacağız. En geç 5 senede bitecek." dedi.

AVRASYA TÜNELİ


Öte yandan Bakan Arslan Avrasya tünelinin 20 Aralık'ta açılacağını belirtti. Bakan Arslan, günde 130 bin aracın tünelden geçeceğini belirtti.

HAYDARPAŞA GARI


Bakan Arslan, Ankara'daki hızlı tren garının 29 Ekim 2016'da hizmete gireceğini, Haydarpaşa garının da yüksek hızlı tren olarak hizmet vermeye devam edeceğini ifade etti.

ATATÜRK HAVALİMANI


Gayrettepe’den üçüncü havalimanına 34 km uzunluğunda bir metro hattı yapılacağını söyleyen Bakan Arslan, yeni havalimanından 2. bir metro hattının da Halkalı'ya olacağını açıkladı. Bakan Arslan, Atatürk Havalimanı ile ilgili de "Bir tek şey olmayacağını söyleyebilirim: Konu alanı olmayacak. Ancak kesinlikle sayın cumhurbaşkanımız ve başbakanımız ile görüşmemiz İstanbul’a değer katacak şekilde buranın değerlendirilmesidir." dedi.