AFGANİSTAN’ın başkenti Kabil’de, bir arkadaşının işyerine yapılan silahlı saldırıda yaşamını yitiren iki kişiden birinin Bursalı makine mühendisi 66 yaşındaki İbrahim Eryılmaz olduğu bildirildi. Eryılmaz’ın Bursa’da yaşayan kızkardeşi Aynur Eryılmaz, acı haberin Afganistan Büyükelçilik görevlileri tarafından kendilerine bildirildiğini belirterek, cenazenin Çarşamba günü Bursa’da toprağa verileceğini söyledi.
Kabil'de cumartesi günü akşam saatlerinde Osman Kaya'ya ait Turkish Bazaar adlı işyerine kimliği belirsiz bir kişi tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda ölen iki Türk’ten birinin Almanya’da yaşayan ve iş görüşmesi için Afganistan’a gittiği bildirilen Bursalı Makine Mühendisi İbrahim Eryılmaz olduğu belirlendi.
Eryılmaz’ın Bursa’da yaşayan kız kardeşi Aynur Eryılmaz’ı dün arayan Kabil Büyükelçiliği görevlileri acı haberi bildirdi.
Aynur Eryılmaz, ağabeyinin İstanbul Teknik Üniversitesi’nden mezun olduğunu, Türkiye’de ve Romanya'da uzun yıllar çalıştıktan sonra Almanya’ya yerleştiğini ve eşinin de Alman olduğunu söyledi. 3 çocuk babası ağabeyinin iş görüşmesi için İstanbul’dan bir grup işadamıyla Kabil’e gittiğini ve Osman Kaya’nın işyerinde saldırının gerçekleştiğini kaydeden Aynur Eryılmaz, ağabeyinin cenazesinin yarın akşam Türkiye’ye getirileceğini ve Çarşamba günü de ikindi vakti Ulu Camii’nde kılınacak namazın ardından toprağa verileceğini belirtti.
Saldırı hakkında hiç bir bilgisi olmadığını söyleyen Aynur Eryılmaz, ağabeyinin eşi ve çocuklarının cenazeye katılmak için Almanya’dan Bursa’ya hareket ettiklerini de sözlerine ekledi.

DHA