Türk-Alman Dayanışma Platformu'nun düzenlediği gösteri için başkent Berlin’de Brandenburg Kapısı (Brandenburger Tor) önünde toplandı.

almanturk1880
Protestoda "Soykırım yalanına hayır-Nefrete karşı, dayanışma için" ve "Federal Meclis yetkili değil, parlamentolar mahkeme değil" pankartları göze çarptı.

almanturk3880
Alman Parlamentosu Bundestag’da yarın oylanacak olan sözde Ermeni soykırım kararına karşı Türk STK’ların başkent Berlin'de organize ettiği yürüyüş başladı.

Almanya’daki Türk STK’larının çatı örgütlerinin oluşturduğu Türk-Alman Dayanışma Platformu, bugün Berlin’de sanatçılar Uğur Işılak, Cengiz Özkan ve Cem Çelebi’nin de katıldığı bir miting düzenliyor. Almanya'nın değişik şehirlerinden de Berlin'e akın eden yüzlerce Türk vatandaşı tepkilerini gösterdi. Türk bayraklarını taşıyan kalabalık, çeşitli sloganlar atarak Alman parlamentosunun yarınki yasa tasarısını onaylamamasını istedi.

Bu arada Alman Parlamentosu’nun yarın oylayacağı sözde Ermeni soykırım kararına “dur” demek için bir araya gelen Platform, Almanya’nın önde gelen gazetelerine de ilan vermek istedi. Alman Frankfurter Allgemeine Zeitung, Süddeutsche Zeitung, Die Welt ve Der Tagesspiegel gazeteleri ilanı yayınlamadı. Gazetelerden Der Tagesspiegel gazetesi önce olumlu cevap vermesine rağmen, politik sayfada yayınlamayacağını bildirdi.
Öte yandan Almanya’nın Türkçe yayın yapan ve en çok dinlenen radyosu Metropol FM de Türk-Alman Platformu’nun yürüyüş yapacağına dair habere yer vermesine rağmen, Platformun ilanını yayınlamadı. Berlin Metrosu da yürüyüşle ilgili afişlerin metrolara asılacağını bildirmesine rağmen afişlerde “Soykırım Yalanı” ifadesini görünce bundan vazgeçti.