Erdoğan’ın ardından bir adım da Yıldırım’dan geldi 15 Temmuz sonrasında birlik ve beraberlik vurgusu yapan Başbakan ile ailesi, açtığı davalardan vazgeçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 29 Temmuz’da Beştepe’de yaptığı konuşmasında, şahsına yönelik yapılan hakaretler hakkındaki davaların tümünü geri çektiğini açıkladı. Cumhurbaşkanı’nın davaları geri çektiğine ilişkin mahkemelere sunulan dilekçede FETÖ’nün 15 Temmuz’daki kanlı darbe girişiminden ve milletçe ödenen ağır bedellerden sonra tarihi bir fırsat yakalandığı vurgusu yapılmıştı. Erdoğan’ın ardından bir adım da Başbakan Binali Yıldırım ve ailesinden geldi.

[caption id="attachment_1357184" align="alignnone" width="880"]Yıldırım, aralarında siyasiler, yazarlar ve gazetecilerin de olduğu isimlere yönelik açtığı 1500 davayı avukatı aracılığıyla geri çekti. Yıldırım, aralarında siyasiler, yazarlar ve gazetecilerin de olduğu isimlere yönelik açtığı 1500 davayı avukatı aracılığıyla geri çekti.[/caption]

‘MUTABAKATA KATKI İÇİN’

Başbakan Binali Yıldırım, FETÖ’cü kalkışma sonrası oluşan toplumsal mutabakat ortamına katkıda bulunmak amacıyla, aralarında siyasiler, yazarlar ve gazetecilerin de bulunduğu isimler hakkında açtığı 1500 davayı avukatı aracılığıyla geri çekti. Başbakan Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım ve oğlu Erkam da, haklarında çıkan haberlerden ötürü açtıkları davalardan vazgeçti.
Binali Yıldırım ve oğlu Erkam Yıldırım, SÖZCÜ Gazetesi yazar ve muhabirlerine açtığı 7 dava dosyasını da geri çekti. Dosyalar arasında “Bakanın oğlu kumar masasında” haberine açılan dava dosyası da bulunuyor. Dosyaların 4’ü tazminat 3’ü ise hakaret davası.