Beyaz Show'a telefonla bağlanarak, “Çocuklar ölüyor, sessiz kalmayın” diyen ‘Ayşe Öğretmen’ hakkında açılan soruşturmanın ardından şimdi de Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından programın sunucusu Beyazıt Öztürk hakkında soruşturma başlatıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Beyazıt Öztürk ve 'Beyaz Show' hakkında başlatılan soruşturmaya ilişkin bir açıklama yaptı. Başsavcılıktan yapılan açıklamada, "8 Ocak 2016 tarihinde Kanal D isimli televizyon kanalında yayınlanan Beyaz Show isimli programda terör örgütü propagandası yapıldığı iddiasıyla ilgili olarak cumhuriyet başsavcılığımızca 9 Ocak tarihinde soruşturma başlatılmıştır. Program CD'si incelenmeye alınmış olup, program sorumlusu, canlı yayına bağlanan ve program sunucusu soruşturma kapsamına alınmıştır" denildi.

CANLI YAYINDA ÖZÜR DİLEDİ


Beyazıt Öztürk, Kanal D Ana Haber Bülteni'nin canlı yayın konuğu oldu. Ayşe Çelik öğretmen olayıyla ilgili değerlendirme yapan Öztürk, özür diledi.

Öztürk, "İstemeden kırdığımız üzdüğümüz birileri varsa gerçekten özür dileriz. Bu arada basında bazı açıklamalar yapılıyor, televizyonda bazı açıklamalar yapılıyor siyasetçiler tarafından. Beni lütfen politikaya malzeme etmesin kimse." dedi.

BÖYLE BİR ŞEY BENDEN BEKLENEBİLİR Mİ?


Beyazıt Öztürk, konuya açıklık getirdi, canlı yayında özür diledi, "Şaşkınım. Böyle bir şey benden beklenebilir mi? Yıllardır duruşum belli, tavrım belli. Vatana, millete, bayrağa bağlılığımız belli." diye konuştu.

20 yıldır bu işi yaptığını, 20 yıldır ilk defa başına böyle bir şey geldiğini hatırlatan Beyazıt Öztürk, şöyle devam etti: "Burada çocuklar ölüyor, siz orada bunun farkında mısınız gibi bir şeyle karşılaşınca beynim durdu. Zaten kırılma noktası orası oldu. Konsantrasyonumu kaybettim. Kendi iç sesimi dinlemekten arayan kişiyi ben dinleyemedim. Sadece aklımda kalan şuydu: Burada bir şeyler oluyor siz orada eğleniyorsunuz. Hep 'hassas olacağız, bundan sonra daha da hassas olacağız, daha dikkatli olmaya gayret edeceğiz teşekkür ederim, alkış' dedim... Öğretmenim deyince Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bir öğretmenimiz diye düşündüm. Ardından öğretmen olmadığı ortaya çıktı."

POLİS ÇOCUĞUYUM


"Ben bir polis çocuğuyum." diyen Öztürk, babasını her gün evden bir daha dönecek mi diye yolcu ettiklerini dile getirdi. Öztürk, "Biz ailecek vatanımıza, milletimize, bayrağımıza bağlılıkla büyüdük bugüne kadar. Geçmişime de bakıldığında bir tutarlılık görülür. Şehitler olduğunda bu ülkede programı da yapmadık." şeklinde konuştu.

Öztürk, terör örgütünün bölgede yaptığı tahribattan haberi olduğunu, oradaki güvenlik güçlerinin ne kadar zor şartlarda mücadele etiğini bildiğini kaydetti.

BENİM ÜZERİMDEN BİR HESAP YAPILMASINI İSTEMEM


Beyazıt Öztürk, şunları söyledi: "İstemeden kırdığımız üzdüğümüz birileri varsa gerçekten özür dileriz. Bu arada basında bazı açıklamalar yapılıyor, televizyonda bazı açıklamalar yapılıyor siyasetçiler tarafından. Beni lütfen politikaya malzeme etmesin kimse. Bugüne kadar eğlendirmek için, insanların biraz yüzü gülsün diye uğraştım. Mümkün olduğu kadar politikaya girmemeye gayret ettim. Şimdi tam göbeğindeyim. Bu konuyla ilgili malzeme olmak istemem. Benim üzerimden bir hesap yapılmasını istemem. İşimi çok seviyorum ve işime de devam edeceğim Kanal D'de."

Tepkilere anlayışla karşıladığını belirten Öztürk, "Terör örgütünü alkışlatıyor falan diye bir şeyler söylendi, konuşuldu. Aklımızın ucundan geçmeyecek bir şey... Herkesten özür diliyorum." dedi.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN SİLAH BIRAKMASINI İSTİYORUZ


Güneydoğu'daki çatışmalarla ilgili değerlendirme yapan Öztürk,"Bütün Türk halkı ne düşünüyorsa aynısını düşünüyorum orasıyla ilgili. Bir an önce silahın bırakılmasını, terör örgütünün silahı bırakmasını ve bu işin çözülmesini tabii ki can-ı gönülden diliyoruz, istiyoruz. Allah Doğu'daki bütün güvenlik güçlerimize kolaylık versin. Biz devletimizin ve milletimizin yanındayız."