Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, kayıp 13 kişi ile patlamada ölen kimliği tesbit edilemeyince uzuvları Adli Tıp'a gönderilen 1 kişinin de kimlikleri tesbit edildiğini açıkladı. Böylece patlamada 16 kişi yaşamını yitirirken, 23 kişinin de yaralandığı kesinlik kazandı.

Merkez Sur ilçesinin Dürümlü mezrasında 12 Mayıs günü saat 22.30 sıralarında 15 ton patlayıcı yüklü olan kamyonun PKK'lılar tarafından infilak ettirilmesi sonucu ilk etapta 4 kişi ölmüş, 23 kişi yaralanmış, 13 köylü ise kaybolmuştu. Kimliği tespit edilen 3 kişi yakınları tarafından gömülürken, kimliği tespit edilemeyen bir kişi ise yapılan incelemelerden sonra çevreye saçılmış halde bulunan insan uzuvları toplanarak İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndaki insan uzuvları ile yakınlarını kaybettiklerini söyleyen kişilerden alınan DNA'lar karşılaştırıldı. Yapılan karşılaştırmadan sonra insan uzuvlarının patlamadan sonra kayboldukları söylenen 12 kişi ile ismi tepsit edilemeyen bir kişiye ait olduğu belirlendi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada kayıp olan Adli Tıp Kurumu'ndaki DNA çalışmaları sonucu 13 kişinin kimliklerinin tespit edildiğini belirterek, şunları söyledi:

"İlimiz Sur İlçesi Dürümlü Mezrasında 12/05/2016 tarihinde saat 22:30 sularında Bölücü Terör Örgütü Mensuplarınca bomba yüklü Kamyonun patlatılması sonucu 16 vatandaşımızın hayatını kaybettiği 23 vatandaşımızın da yaralandığı olayla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca başlatılan soruşturma kapsamında hayatını kaybeden 3 vatandaşlarımızın kimliği tespit edildikten sonra cenazeleri otopsi işlemlerinin ardından 13.05.2016 tarihinde ailelerine teslim edilmiş olup, hayatını kaybeden 13 vatandaşımızın cenazeleri ise İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığınca yapılan DNA ve kimlik tespit çalışmalarının 16.05.2016 tarihi itibari ile tamamlandığı ve ailelerine teslim edileceği, Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturmalar kapsamında, olayın meydana geldiği alanda olay yeri inceleme çalışmalarının yapıldığı, olaya ait delillerin toplandığı, olayın görgü tanıklarının beyanlarının tespit edildiği, delil toplama ve şüphelilerin tespitine yönelik çalışmaların titizlikle çok yönlü olarak devam ettiği, soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında kamuoyuna ayrıca bilgi verileceği kamuoyuna saygıyla duyurulur."

DHA