Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Türkiye'den topçu birliklerinin açtığı ateşin Halep vilayetinin kuzey kesimlerinde YPG kontrolündeki bölgeye düştüğünü söyledi. İzleme örgütü, hedef alınan alanda askeri hava üssü Menneğ'nin de olduğunu ve üssün kontrolünün yakın zamanda YPG tarafından yakın zamanda ele geçirildiğini belirtti. Güvenlik kaynakları, Suriye'de Azez'in güneybatısında yer alan Maranas'tan PYD mensuplarınca Akçabağlar Üs Bölgesi'ne ateş açılması üzerine angajman kuralları çerçevesinde misliyle karşılık verildiğini belirtti. Edinilen bilgilere göre, gece saat 00.00 sıralarında Türkiye yeniden harekete geçti. Obüsler seri atış pozisyonunda 4'lü ateşlemeyle YPG hedeflerini imha etmeye devam etti.



Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Türkiye'den topçu birliklerinin açtığı ateşin Halep vilayetinin kuzey kesimlerinde YPG kontrolündeki bölgeye düştüğünü söyledi. İzleme örgütü, hedef alınan alanda askeri hava üssü Menneğ'nin de olduğunu ve üssün kontrolünün yakın zamanda muhaliflerden YPG'ye geçtiğini belirtti.

Reuters, 'hükümet kaynaklarına' dayandırdığı haberinde, Azez yakınlarında da YPG mevzilerinin Türk topçu ateşiyle vurulduğunu söyledi.

Foto: Aljazeera


 

DHA, topçu atışlarının Kilis'te konuşlu obüslerle yapıldığını söyledi. Söz konusu obüslerin menzili 40 kilometre.

Menneğ'in Azez'e uzaklığı 10 kilometre, Türkiye sınırına 'kuş uçuşu' uzaklığı ise 13,7 kilometre. Rejim güçlerinin Azez'e uzaklığı ise yaklaşık 20 kilometre.

Fırat nehrinin Suriye tarafında YPG ile IŞİD arasındaki çatışmalardan ötürü Fırat'ın batısına düşen havan mermilerine karşılık, angajman kuralları gereği Türkiye'den karşılık verildi.

PYD resmi Twitter hesabından hava üssünün vurulduğunu doğruladı. Reuters'a konuşan bir PYD yetkilisi de, vurulan hava üssünün de yakınlarındaki köyün 'YPG tarafından değil, Suriye Demokratik Güçleri içinde PYD ile ittifak halinde olan Ceyş-ul Suvar birlikleri tarafından' ele geçirildiğini söyledi.