Fuat Avni, Hakan Fidan ve Feridun Sinirlioğlu'nun artık Başbakan Davutoğlu'nun tarafında olduğunu öne sürdü ve Erdoğan'ın bu durum karşısında son derece kızgın olduğunu iddia etti. Başkanlık sisteminin ana gündem maddesi olduğunu belirten Fuat Avni, 30 Haziran'da seçim startının verileceğini iddia etti.

Parti içi muhalefetin ve parti içinde herkesin birbirinin kuyusunu kazdığını iddia eden Fuat Avni, Erdoğan'ın artık güvendiği kimsesinin kalmadığını da öne sürdü. Fuat Avni ayrıca, bahar aylarının bir fırsat olduğunu, Erdoğan ve avanelerinin, PKK'nın iç savaş başlatması için her şeyi deneme kararı aldıklarını iddia etti.

İşte Fuat Avni'nin attığı o tweetler:

"HASTALIKLARINA ÇARE BULMAK İÇİN GEZMEDİĞİ ÜLKE KALMADI"

F.....'in hastalıkları had safhada. Kullandığı bitkisellerden ötürü yüzü simsiyah kesiliyor. Makyajsız olduğunda yakından görenler ürküyor. Hastalıklarına çare bulmak için gezmediği ülke kalmadı. Ama nafile. Ölümden çok korkuyor. Birçok gece uyuyamıyor. Duygularını kontrol etmekte zorlanan F.....'in nerede kızacağını, nerede üzüleceğini, nerede sinir krizi geçireceğini kestiremiyoruz. Hastalıklar, Davutoğlu'nun kontrolden çıkması, içerde ve dışarda durumların sarpa sarması karşısında hem çaresiz hem de öfkeli. F.....'i ayakta tutan şey hırsı. En büyük hırsı, herkesin kendisini sevmesini ve takdir etmesini beklemesi. Bunun için mutlak gücü istiyor. Etrafında fazla kimse yokken ölümden korktuğunu sayıklarken, milletin karşısında ölmeyecekmiş gibi davranıyor.

 




"PARTİ İÇİ MUHALEFET DELİRTMİŞ DURUMDA"

 

Kalabalıklara hitap ederken kendine geldiğini söyleyen F.....'in en büyük korkusu yalnızlık. Parti içi muhalefet onu delirtmiş durumda. Çok güvendiği Fidan ve Sinirlioğlu'nu Davutoğlu'na kaptırmış durumda. 'Bunlar biraraya gelmemeli' diye sürekli avanelerini uyarıyor. Parti içi muhalefeti de Davutoğlu'na bağladığından, Davutoğlu'ndan nefret ediyor. Davutoğlu'nun alkışlanmasına tahammül edemiyor.

KİRLİ İŞLERİNİ FİDAN'A YAPTIRIYOR

Avaneler 'David, Sinirlioğlu'yla arkanızdan iş çeviriyorlar' deyince, İsrail'le ilişkileri onlar değil biz iyi tutalım diye akıl verdi. Fidan'ı kaybetmemek için kirli işlerini ona yaptırmaya devam etse de Fidan, ondan ziyade Davutoğlu'na yakın durmaya başladı. Fidan'ın Davutoğlu'yla sürekli görüşmesi, Sinirlioğlu'nun gizli belgeleri bazı farklı odaklarla paylaşması, F.....'i düşündürüyor.

 




Etrafındaki herkesten şüphe duyan F..... pek de haksız değil. Varank, Fidan, Sinirlioğlu, Kasırga gizli bilgileri arşivliyorlar. Davutoğlu'nun Sinirlioğlu'yla sıcak teması, F.....'in şüphelerini arttırıyor. 'Bu dış güçlerin adamı olmuş. Gerçekten David'leşmiş' diyor.

"DAVUTOĞLU BABACAN'I DIŞİŞLERİ BAKANI YAPMAK İSTİYORDU"

Davutoğlu'nun Babacan'la birlikte yurt dışına çıkmasını F.....'in avaneleri, F.....'e yapılmış ihanet olarak değerlendirdi. Davutoğlu, Babacan'ı dış işleri bakanı yapmak istiyordu, söz vermişti ama F..... mutlak biatçı Çavuşoğlu'nu bakanlığa atadı.

Davutoğlu ve Sinirlioğlu hiç bir konuda Çavuşoğlu'nu dikkate almıyor. Çavuşoğlu her fırsatta bu ikiliyi F.....'e şikayet ediyor. F.....'in yeniden gözüne girmek için çırpınan Sinirlioğlu da boş durmuyor. Avanelere, Çavuşoğlu ile ilgili bilgiler sızdırıyor. Sinirlioğlu, 'Çavuşoğlu golf hastası, yurt dışına golf oynamaya gidiyor, görüşmeleri formalite' diye avanelere rapor etti. Herkesin birbirini gammazladığını duydukça köpüren F..... 'Ben hiç birine güvenmiyorum' diye bağırıp duruyor.

 




Kimseye güvenmeyen F.....'in tek amacı başkanlık. Başkanlığa geçişin zemininin hazırlanmasını istedi. Başkanlık için çalışmaları tamamlayan avaneler, 'Başkanlığın yolu yeni bir seçimden geçiyor' dediler. Bahar aylarını fırsat gören F..... ve avaneleri, PKK'nın iç savaş başlatması için her şeyi deneme kararı aldılar. Efkan ve Kasırga, eski derin yapılarla iş birliği içerisinde, örgüt içindeki kendi adamlarıyla da görüşmeleri sürdürüyorlar.

SURİYE'DE GÖSTERMELİK BİR SAVAŞ İSTİYOR

F....., iç savaşın ve Suriye'de göstermelik bir savaşın herkesi kendi etrafında kenetleyeceğine inanıyor. Avanelerin 'Efendim Suriye ile savaş çığırından çıkabilir' demesi F.....'i delirtti. 'O zaman her yeri fethederiz' dedi.

SAVAŞ ZAMANI ELEŞTİRİ YAPANLAR HAİN İLAN EDİLECEK

Suriye'de PYD'yi vurma ve Rusya ile kapışma, içerde PKK ile mücadele gücüne güç katacak. Başkanlık algısı bunun üzerine kurulacak. Önümüzdeki aylarda kargaşayı zirveye tırmandırıp, kargaşayı bastıran adam olarak seçim startı verilecek. Savaş düzeninde F.....'i eleştiren hain ilan edilecek, böylece parti içi muhalefetin bastırılacağı hesaplanıyor. F..... ve avanelerinin planı tutarsa Haziran'da Brüksel'de seçim propagandasının ilki yapılacak. F....., başkan olup ölünceye kadar iktidarda kalmak için ülkeyi kan gölüne çevirmeyi kafaya koymuş.