Başbakan Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında yaşanan gerilimle ilgili çok çarpıcı bir iddia ortaya atan Fuat Avni, Erdoğan'ın ilk fırsatta Davutoğlu'nu görevden alacağını öne sürdü.

Fuat Avni ayrıca, Erdoğan'ın ajandasının, "İsraille dostluk, HDP ve MHP'yi baraj altına itmek, Suriye ile savaş, muhalifleri ve hükümeti etmek" olduğunu iddia etti.

F.....'in, Suriye'ye girme planı yaptığını başından itibaren yazdım. Fidan'ın karanlık adamları uzun zamandır zemin oluşturmaya çalışıyor. İki yıldır asker üzerinde her türlü baskıyı yapmasına rağmen, onun muhakemesiz kararlarına kimse aldırış etmedi. Fidan'ın karanlık adamları çift taraflı hareket ederek, F.....'in istediği mimvalde raporlar düzenleyip güvenlik birimlerine gönderiyorlar. F..... ile Davutoğlu'nun mutabık olduğu tek konu Suriye'ye girmek. F....., kendisinden rol çalındığı için köpürüyor. Avanelerin 'David bu işten karlı çıkacak, kendisini muzaffer bir komutan gibi takdim ediyor' demesi onu iyice çileden çıkarttı. Muhaliflerin arkasında bu var, ben ona başbakanlık verdim o ihanet ediyor' diye söylenen F....., Davutoğlu'na karşı bilenmiş durumda. F....., ‘Evini, eşini, işini değiştirenlere partide yer yok’ manşetini gördüğünde ‘Bu adam kuyumu kazıyor hainlik yapıyor’ demişti. 'Davutoğlu'nun danışman ve korumalarına dikkat edin' dedi. Kendisini dinlemelerinden korkuyor, şüpheciliği hastalık boyutlarında.

MİLLETVEKİLLERİ, HATTA BAKANLAR BİLE DİDİK DİDİK ARANIYOR

Muhtarlar başta olmak üzere medya mensupları, yabancı konuklar, milletvekilleri hatta bakanlar bile didik didik aranıyor. Davutoğlu'nun yurt dışına çıkmasından, diğer liderlerle görüşmesinden çok rahatsız olan F....., elinden gelse bunu yasaklayacak. F....., Davutoğlu'nun diğer liderlere ülkeyi daha iyi yönetirim dediğini ve onlarla iş birliği yaptığını, söyledi. Çavuşoğlu'na, 'Bundan böyle Türkiye'ye gelecek bütün ziyaret davetlerini bana yönlendireceksiniz' talimatı verdi. Çavuşoğlu ne yapacağını bilemez durumda. Türkiye'ye gelen heyetler F.....'le değil Davutoğlu ile görüşmek istiyor. Davutoğlu'nun ekranlardan 'Arkadaşlara talimat verdim' şeklinde konuşmasını her duyduğunda F....., adeta öfke nöbetleri geçiriyor. Avaneler, F.....'e 'Efendim hassasiyetleriniz konusunda çok uyardık ama bizi dikkate almıyor' dediler. Davutoğlu ne konuşuyor, nerede nasıl hareket ediyor, her şey avaneler tarafından F.....'e rapor ediliyor. Son toplantıda, Davutoğlu'nun F.....'le ilgili 'cahilin biri' dediği bilgisi gelince avaneler bunu hangimiz söyleyelim kavgası yaşadılar.

AVANELER DAYAK YEMEKTEN KORKUYOR

F.....'ten dayak yiyeceğinden korkan avaneler, Davutoğlu'nun F.....'e cahil dediğini ona aktarmadılar. Kıvranıp durdular. F....., Davutoğlu'nu ve onun yönlendirdiğini düşündüğü muhalifleri kendisi için tek rakip olarak görüyor. Başkanlığı takıntı haline getiren F....., muhalifleri kast ederek 'Başkan olduğum gün bu hainlerin hiçbiri evinden çıkamayacak' dedi. Muhaliflerin kısa bir süre daha kontrolde tutulması için iş bölümü ve planlar yapıldı. Tek tek görüşülüp susmaları istenecek.

"DAVUTOĞLU'NU İLK FIRSATTA GÖREVDEN ALACAK"

Davutoğlu'nu ilk fırsatta görevden almak için fırsat kollayan F....., perde ardında kongre çalışmaları yaptırmaya başladı. Her gün İsrafsaray'a yeni bir anket geliyor. Gelen her anketi MHP ve HDP baraj altında diye F.....'e sunuyorlar. Hem ABD hem Rusya ile arası bozulan F..... zor durumda. Davutoğlu'nu, partinin eskilerini, meclisi bertaraf edecek planlar kuruyor. Türkiye'yi İsrail'in arka bahçesi yaparak ikbalini kurtarmaya çalışan F....., Yahudi lobileriyle yemeklere devam etme kararı aldı. F.....'in ajandası. İsrail'le dostluk, HDP ve MHP'yi baraj altına itmek, Suriye ile savaş, muhalifleri ve hükümeti bertaraf etmek. Fiziksel ve ruhsal hastalıklarıyla sarayında kıvranıp duran F.....'in korkuları had safhada. Korkmakta haklı.