Muhammet KAÇAR İKİZDERE(Rize), (DHA)- RİZE’nin İkizdere İlçesi’nde 2 gün sürecek `Çağrankaya Kar Yürüyüşü` başladı. Türkiye’nin dört yanından gelen çevre ve doğa aktivistlerinin katılımıyla yapılan etkinlikte grupların büyük bölümü, iş makinelerinin 4 metre yüksekliğindeki kar kütlesi içinde açtığı yoldan araçlarıyla, bir bölümü de helikopterle Büyükyayla`ya çıktı. 
İkizdereli doğa aktivistleri Ali Rıza Coşkun, Hakan Karagöz ve Has Kuy tarafından her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen ve bölgenin doğal güzellikleri ile yayla yaşantısına dikkati çekmek amacıyla yapılan Çağrankaya Kar Yürüyüşü`nün 5`incisi İkizdere İlçe Merkezi’nden başladı. Ülkedeki terör olaylarını protesto için, ‘Teröre lanetliyoruz’ yazılı pankart ile Türk bayrakları açan yaklaşık 500 kişilik grup, ilçe girişinden Kaymakamlık binası önüne doğru sessiz yürüyüş yaptı. İkizdere Belediye Başkanı AK Partili Hasan Köseoğlu, terör olaylarını lanetlediklerini, bölücü terör örgütü ve uzantılarının ülkeyi bölme hedeflerine asla ulaşamayacağını söyledi.
Grubun büyük bölümü, iş makinelerinen 4 metreyi bulan kar kütlelerinin arasından açtığı  yoldan araçları ile geçerek, bazıları da helikopterle Büyükyayla`ya çıktı. Kurulan sofralarda sıcak çay ile kahvaltı yapan gruplar daha sonra da 5 kilometre yolu  yürüyerek geçti ve Kurdun Suyu Mevkii`ne ulaştı. Geceyi yayla evlerinde geçirecek olan grup yarın 11 kilometrelik yürüyüşün ardından ilçe merkezine inecek.
DHA