Saygı ÖZTÜRK / ANKARA

Terör örgütü IŞİD, Irak’ın Musul kenti yakınında bulunan Başika’da, peşmergeleri eğiten Türk askerine saldırdığı, saldırıya karşılık veren askerimizin ise 18 IŞİD militanını öldürdüğü öne sürülmüştü. Birliğimizde şehit ya da yaralanan olmadığı bildirilmişti. Ancak, Irak Devlet Televizyonu başta olmak üzere Irak’ta yayın yapan televizyonların bir kısmı “Türk askerine böyle bir saldırı olmadı” dedi. Benzer açıklamanın Rusya’da bazı televizyonlarda da yayınlanması dikkat çekti.

Foto: DHA -Cumhurbaşkanı Erdoğan Başika'ya yapılan saldırının ayrıntılarını paylaşmıştı


Irak Devlet Televizyonu’nun “Ortak Operasyon Komutanlığı”na dayanarak yayınladığı haberi, değişik ülkelerin televizyonlarında da yer aldı. Haberde “ortak operasyonlar komutanlığının bildirdiğine göre, Başika Türk kampına kimse saldırmamıştır, saldırdığı iddia edilen teröristlerin de öldürüldüğü doğru değildir. Musul’un etrafında böyle bir olay hiç yaşanmadı” denildi.

Basında yer alan haberlerde Başika Kampına sızmaya çalışan 18 teröristin öldürüldüğünü, diğerlerinin de püskürtüldüğü yer aldı. Teröristlerin termal kameralarla görüldüğü, toplarla vurulduğu öne sürüldü. Saldırıda askerimizden yaralanan, şehit olan bulunmadığı belirtildi. Bu haberler üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da “askerimiz gereğini, gerektiği zaman da yapıyor, yapacaktır” demişti.