İstanbul Valiliği'nin Nevruz kutlaması için izin vermediği Bakırköy'deki Pazar Alanı ve çevresinde sabahın erken saatlerinden itibaren polis  yoğun güvenlik önlemleri aldı. Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) geçen hafta İstanbul Valiliği'ne yaptığı başvuru reddedilmişti. Bakırköy Adalet Sarayı bitişiğinde bulunan Pazar alanının E-5, Veliefendi ve İncirli girişleri ile ara sokaklarda Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü polisleri ile sivil ekiplerin konuşlandırıldığı görüldü.  Önleme rağmen alana gitmek isteyen şahıslar zorluk çıkarınca polis tarafından gözaltına alındı.

FOTO:depophotos - Polisin uyarılarına rağmen dağılmayan gruptakı bazı şahıslar gözaltına alındı.


HDP Milletvekili Pervin Buldan'ın da aralarında bulunduğu HDP'li grup, "yasak kararı"na rağmen Bakırköy Halk Pazarı alanına yürümek isteyince polis müdahalede bulundu.

FOTO:DHA - Çok sayıda Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) da çevredeki güvenlik önlemleri kapmasında çeşitli yerlerde bekletiliyor.


 

İstanbul Valiliği'nin Nevruz kutlamalarına izin vermediği pazar alanı ve çevresinde güvenlik önlemi devam ediyor. Kimlik kontrolü yapan polis, bölgeye girişlere izin vermiyor.

FOTO:DHA- HDP'li Pervin Buldan da bir süre polis ekiplerine direndi.


İncirli'de Alpay İzer Sokakta toplanan HDP milletvekilleri Filiz Kerestecioğlu ve Pervin Buldan ile beraberindeki grup basın açıklaması yapmak istedi.

FOTO:DHA - Polis dağılmayan gruba önce göz yaşartıcı gaz bombaları ile müdahale etti ardından gözaltı yaptı.


Polis gruba izin vermedi. Bu sırada başka bir gruba müdahale edildi. Polisin biber gazlı kapsülle müdahale ettiği grup ara sokaklara dağıldı.

FOTO:depophotos - Bazı şahıslar gözaltına alındı.


Öte yandan çevrede kimlik kontrolü yapan polis şüpheli gördüklerini gözaltına aldı. Zaman zaman polis ile vatandaş arasında gergin anlar yaşanıyor.