Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 4 Eylül’de Irak'ın kuzeyinde bulunan Gara bölgesine yapılan hava harekatında aralarında üst düzey yöneticilerin de bulunduğu 30 terörist etkisiz hale getirildi.

 

4 Eylül tarihinde İHA’lar tarafından elde edilen bilgilerin ardından Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları Gara bölgesinde tespit edilen iki hedefe yönelik hava harekatı düzenlemişti. Harekatta içinde terör örgütünün lider kadrosunun da bulunduğu 30 teröristin etkisiz hale getirildiği tespit edildi.

FOTO:iHA FOTO:iHA


TSK AÇIKLADI! BİR BİR ALIYORLAR

TSK, 'Fırat Kalkanı' harekatının 13'üncü gününe ilişkin de bir yazılı açıklama yaptı. 9 hedefin Fırtına obüsleriyle vurulduğu belirtiler açıklamada, bugün Özgür Suriye Ordusu güçlerinin 7 köyü daha ele geçirdiği belirtildi. TSK daha sonra yaptığı açıklamada son olarak 2 köyün daha ele geçirildiğini ve bugün ele geçirilen köy sayısının 9'a ulaştığını ifade etti.

TSK'DAN İLK AÇIKLAMA

Açıklamada, gün içerisinde IŞİD'li teröristlere ait 9 hedefin Fırtına obüsleriyle yapılan 99 atım ile tam isabet vurulduğu kaydedilerek şöyle denildi:

"Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğimizi artırmak ve Koalisyon Güçlerine destek vermek maksadıyla, 24 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve BM Sözleşmesinin 51'inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı ile BM'nin DEAŞ'la mücadeleye yönelik almış olduğu kararlar çerçevesinde sürdürülmektedir. Harekâtın 13'üncü gününde operasyon bölgesinde teröristlere ait olduğu belirlenen ve yerleri tespit edilen 9 hedef Fırtına obüsleriyle 99 atım yapılarak tam isabetle vurulmuştur. 24 Ağustos 2016 Fırat Kalkanı Harekatının başladığı günden bugüne kadar toplam 392 hedefe 1698 atım yapılmıştır.

7 KÖY ELE GEÇİRİLDİ

Ayrıca bugün Koalisyon Güçleri desteğindeki Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucunda; Karabah Mamal, Haydar Başa, Al Humayrah, Umm Et Tadaya, Al Masannah, Cub El Dam ve El Mustafa El Kabir köyleri ele geçirilmiştir. Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde, icra edilen koalisyon harekâtına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyet göstermektedir."

"ÖSO İKİ KÖYÜ DAHA ELE GEÇİRDİ"

TSK akşam saatlerinde bir açıklama daha yaparak, “ÖSO iki köyü daha ele geçirdi” denildi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yeni bir açıklamayla, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından Suriye'de 2 köyün daha ele geçirildiğini ve bugün (dün) toplam 9 köyün DAEŞ'ten temizlendiğini açıkladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan yazılı açıklamada, Fırat Kalkanı Harekatı'nın 13. gününde ÖSO tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucunda Karabah Mamal, Haydar Başa, Al Humayrah, Umm Et Tadaya, Al Masannah, Cub El Dam ve El Mustafa El Kabir adlı 7 köye ilave olarak Nabra ve Mazrat Nabra adlı köylerin de ele geçirildiği belirtildi. Bugün (dün) ÖSO tarafındanele geçirilen köy sayısının 9'a ulaştığı ve DAEŞ'ten temizlendiği kaydedildi.