VATAN Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in oğlu Dr. Mehmet Perinçek, 'Ermeni Belgeleri ile Soykırım Yalanı' adlı belgesel ve konferansın yer aldığı etkinlikte, Rus belgeleriyle sözde Ermeni soykırımı hakkında konuştu. Ermeni arşivlerinin de soykırım olmadığı yönünde belgelerle dolu olduğunu söyleyen Perinçek, "Olaylar Batılı emperyalist devletlerinin yıllarca Osmanlı devleti altında sorunsuzca yaşayan iki halkın birbirine kırdırılmasından başka bir şey olmadığını ortaya koyuyor. Bunun soykırım olmadığını Ermeni belgeleri de açıklıyor" dedi.
İstanbul Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü'nde Araştırma Görevlisi olan Araştırmacı- Yazar Dr. Mehmet Perinçek ile Yönetmen Serdar Koç'un birlikte hazırladığı 'Ermeni Belgeleri ile Soykırım Yalanı' adlı belgesel, Bodrum'da gösterildi. Vatan Partisi İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen etkinlik, Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi'nde yapıldı. Vatan Partisi Bodrum İlçe Başkanı Arif Arı ve yönetim kurulu üyeleri ile Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Sertaç Tüzün'ün de aralarında bulunduğu 100 kişi konferansını dinledi, belgesel gösterimini izledi. Yaklaşık 1 saat süren etkinlikte konuşan Perinçek, Ermeni Soykırımı iddialarını Rus arşivlerden faydalanarak yalanladı.
"ANADOLU HALKINI ERMENİLER KATLETTİ"
Çarlık Rusyası ve Rus Devlet arşivlerine dayanarak Ermeniler'e uygulandığı belirtilen soykırımın yalandan ibaret olduğunu ifade eden Dr. Perinçek, yaklaşık 15 yıldır Rus devlet arşivlerinde konuyu araştırdığını söyledi. Emperyalizmin Anadolu'da bağımsız Ermenistan Devleti vaatlerine kanan Ermenilerin 1'inci Dünya Savaşı'nda erkekleri cephede bulunan halkın köylerine saldırıp yaşlı, genç, çoluk çocuk ayrımı yapmadan Anadolu insanını katlettiğini söyleyen Perincek, "Akıllarınca Batılı emperyalistlere yaranacaklarını zannederek Anadolu köylerinde büyük katliamlar yaptılar. Akıl almaz katliamlarına kendilerine destek veren Çarlık Rusyası bile müdahale etmek zorunda kalarak, Ermeni çetecileri idam cezası vererek yargıladı" dedi.
"1915 OLAYLARI YAHUDİ SOYKIRIMINDAN FARKLI"
Ermenistan'ın Çarlık hem de Sovyet dönemlerinde Moskova ve Petersburg'a bağlı bir toprak parçası olduğunu hatırlatan Perinçek, bu nedenle Ermeni arşivlerinde bulunan birçok belgenin Rusya'daki devlet arşivine götürüldüğünü ve Rus Devlet Arşivleri üzerinden Ermeni belgelerine de ulaştığını söyledi. Sözde Ermeni soykırımı ile Yahudi soykırımını kıyaslayan Perinçek, şöyle konuştu:
"AİHM 2'nci Dairesi de aynı saptamada bulunmuştu. Bugüne kadar soykırım suçunun işlendiğine ilişkin tek karar, Yahudi soykırımı konusundadır. O nedenle '1915 olayları Yahudi soykırımından farklıdır' saptaması, dolaylı olarak da olsa 'Ermeni soykırımı'nın olmadığı anlamını da içeriyor. Mahkeme, bu konuda yetkili olmadığı için hüküm veremiyor, ancak kendi görüşünü belirlemiş oluyor. Mahkeme, Yahudi soykırımının inkarında kin ve nefret söyleminin kendiliğinden var olduğunu, oysa 1915 olaylarına ilişkin açıklamalarda bunun özel olarak saptanması gerektiğini vurguluyor. Mahkemenin bu vurgusu, İsviçreli hukukçular tarafından, 1915 olaylarının soykırım olarak nitelenemeyeceği yönünde yorumlanmıştır. 15 Ekim sonrasında İsviçre gazetelerinde yer alan hukuki değerlendirmeler böyledir." 
KİTAPLARINI DA İMZALADI
Konuşmasının ardından izleyicilerin sorularını yanıtlayan Perinçek, konferansa katılanlarla hatıra ı da çektirdi. Yazdığı 'Atatürk'ün Sovyetlerle Görüşmeleri/Sovyet Arşiv Belgeleri'yle', 'Boryan'ın Gözüyle Türk-Ermeni Çatışması' isimli kitaplarını imzaladı.

DHA