Evinde spor yaparken kalp krizi geçiren ve acilen Beykoz Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 56 yaşındaki Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç daha sonra sevk edildiği Amerikan Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen  kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

[caption id="attachment_1051371" align="alignleft" width="670"] FOTO:DHA - Mustafa Koç 56 yaşındaydı[/caption]

ÖNCE BEYKOZ DEVLET SONRA AMERİKAN HASTANESİ’NE GÖTÜRÜLMÜŞTÜ


Mustafa Koç sabah saat 08:00 sıralarında kalp krizi geçirmiş ve koruması tarafından Beykoz Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Koç burada yapılan ilk müdahalesinin ardından bir helikopterle Şişli Nişantaşı’ndaki Amerikan Hastanesi’ne getirilmişti.

 

[caption id="attachment_1051374" align="alignleft" width="600"] FOTO:DHA - Mustafa Koç’un eşi Caroline Koç, babası Rahmi Koç ve kardeşi Ali Koç da Beykoz Devlet Hastanesi'ne gelmişti.[/caption]

BEYKOZ HASTANESİ’NDEN İLK AÇIKLAMA: DURAN KALBİ YENİDEN ÇALIŞTIRILDI

Mustafa Koç’un durumuyla ilgili Beykoz Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Süleyman Erdoğdu’dan "kalbi geldiğinde durmuştu burada yeniden atmaya başladı" açıklaması gelmişti.

Yazılı olarak yapılan açıklamada “Sayın Mustafa Koç sabah spor esnasında fenalaşıp düşmesi üzerine spor hocası ve yakın koruması tarafından ilk yardım desteği almaya başlamış, acil 112 ekibi çağrılmış 15 dakika sonra Beykoz Devlet Hastanesi aciline saat 08:10′da ulaştırılmıştır. Hasta ilk geldiğinde siyanoze asistoli halindeydi. (Tıbbi olarak kalbinin durması anlamına geliyor) Acilen entübe edilerek resistasyon başlandı. Bir saat sonra Amerikan Hastanesi’nden gelen kendi doktor ekibiyle birlikte kalp akciğer pompasına bağlanarak saat 10:10′da hastanemiz acilinden ambulansla alınarak helikoplerle Amerikan Hastanesi’ne nakli sağlanmıştır” ifadelerine yer verilmişti.

[caption id="attachment_1051428" align="alignleft" width="600"] FOTO:DHA - Acı haberi, Amerikan Hastanesi Genel Müdürü Dr. Erhan Bulutçu verdi.[/caption]

AMERİKAN HASTANESİ: 11:30'DA KAYBETTİK


Acı haber ise Mustafa Koç'un sahibi de olduğu Amerikan Hastanesi doktorlarından geldi. Amerikan Hastanesi Başhekimi yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı "Sayın Mustafa Koç’u hem Beykoz Devlet hastanesinde hem de Amerikan Hastanesi’nde doktorların tüm müdahalelerine rağmen kaybettik, hepimizin başı sağolsun. Evinde geçirdiği kalp krizi sonucu Beykoz devlet hastanesine getirildi. 4 saat müdahale edildi. Yaklaşık yarım saat önce (saat 11:30 sıralarında) kaybettik"

[caption id="attachment_1051381" align="alignleft" width="600"] Mustafa Koç, geçtiğimiz yıl mart ayında “mide küçültme” ameliyatı olmuştu.[/caption]

“MİDE KÜÇÜLTME” AMELİYATI OLMUŞTU


Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, geçtiğimiz yıl mart ayında holdingin sahip olduğu Amerikan Hastanesi’nde “mide küçültme” ameliyatı olmuştu. Koç, “tüp mide ameliyatının” ardından da 4 ayda yaklaşık 40 kilo vermişti.

14 YIL ÖNCE KALP AMELİYATI OLMUŞTU


Koç, 2002 yılında da ABD’de sağlık kontrolünden geçtiğinde kalbine giden 3 damarının tıkalı olduğunun saptanması üzerine ameliyat edilmişti.

EN SON ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMÜŞ


Mustafa Koç, bugün 13:00'te Davos'a gitmeyi planlıyordu. Doğan Haber Ajansı'nın edindiği bilgilere göre, Mustafa Koç, dün öğleden sonra kendisine ait özel uçağıyla Ankara'ya uçtu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü. Görüşme sonrası saat 21:00 sıralarında İstanbul'a döndü. Oldukça keyifli ve mutlu idi. Özel uçağıyla bugün 13:00'te önce Zürih'e uçacak, oradan da Davos'a geçecekti. Çocukları ile birlikte tatil planı yapıyordu.

MUSTAFA KOÇ KİMDİR?


İş adamı Mustafa Vehbi Koç 1960 yılında İstanbul’da doğdu. Mustafa Koç, son olarak Koç Holding yönetim kurulu başkanlığı görevindeydi.

İsviçre’de Lyceum Alpinum Zuoz (1980) ve ABD’de George Washington University (1984) mezunudur. Mustafa Koç, 4 Nisan 2003′ten bu yana Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyordu. Sosyal alandaki hobileri golf, binicilik, havacılık ve Scuba’dır. İngilizce ve Almanca bilmektedir. Mustafa Koç evli ve iki kız çocuk babasıdır. Fenerbahçe Spor Kulübü kongre üyesiydi. İstanbul Golf Kulübü’nün başkanlığını yapmaktaydı. Mustafa Koç, 21 Ocak 2016 günü sabah sporu yaptığı sırada geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

Üyelikleri:
İstanbul Sanayi Odası üyesi,
TÜSİAD üyesi,
DEİK üyesi,
Young Presidents Organization (YPO) üyesi,
İstanbul Golf Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı,
1907 Fenerbahçe Kulübü Kurucu Üyesi,
East West Institute Üyesi

Mustafa Koç kitapları

Küresel Gıda Düzeni Kriz Derinleşirken
Persenk / Persenk Açıklaması
Karapara