Ayşe Çelik'in "Çocuklar ölmesin" diye başlayan cümleleri Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Peki bakın başka kimler "Çocuklar ölmesin, silahlar sussun" demiş?

Türkiye, 3 gündür cuma akşamı Beyaz Show'a telefonla bağlanan ve öğretmen olduğunu iddia eden Ayşe Çelik isimli bir kadının sözlerini ve bu sözlerin ardından yaşananları konuşuyor. Beyazıt Öztürk'ün 20 yılı aşkın süredir sürdürdüğü Beyaz Show isimli programına telefonla bağlanan ve isminin Ayşe Çelik olduğu söyleyen bir kadın “Çocuklar ölüyor, sessiz kalmayın” demişti. ‘Ayşe Öğretmen’in sözleri önce sosyal medyada ardından da hükümete ait medya organlarında "Beyaz PKK propagandası yaptırdı" "Kanal D'de teröristleri yayına alıyorlar" gibi eleştirilere neden olmuştu. Ünlü sunucu ise tüm bunların karşısında Kanal D habere çıkarak "özür" dilemişti. Ancak önce Ayşe öğretmen hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı ardından da Beyazıt Öztürk hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı “terör örgütü propagandası yapmak suçlamasıyla” soruşturma başlattı.

Ayşe Çelik ve Beyaz hakkında başlatılan soruşturma özellikle "çözüm sürecinde" AKP'ye yakın kalemlerin sözlerini akıllara getirdi. Yıldıray Oğur, Cemile Bayraktar, Fuat Uğur, Hilal Kaplan gibi yandaş kalemler çözüm sürecine destek için yüzlerce "silahlar sussun, çocuklar ölmesin" diye tweet atmışlardı.

İşte o tweetlerden bazıları;



Öte yandan program sunucusu Beyazıt Öztürk hakında da soruşturma açıldığı duyuruldu.