Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Ensar Vakfı'ndaki tacizci öğretmeni ve vakfı savundu. Ramazanoğlu, “Buna bir kere rastlanmış olması hizmetleri ile ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz. Biz Ensar Vakfı’nı da tanıyoruz, hizmetlerini de takdir ediyoruz” dedi. Ramazanoğlu'na bu sözlerinden dolayı tepki yağarken, yandaş yazar Nihal Bengisu Karaca da "Aile Bakanı'nın açıklamasını da, Ensar Vakfı kollayıcılığı yapanları da yadırgıyorum.Vakfı kapatmayın tamam da bu korumacılık ne?" dedi.

Deniz AYHAN/ANKARA
Karaman'da 45 erkek öğrenciye tecavüz edildiği iddiasıyla ilgili AKP'ye yakınlığıyla bilinen Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca'dan sert bir çıkış geldi.

Karaca, sosyal medyadaki hesabında şu ifadelere yer verdi.
"Aile Bakanı'nın açıklamasını da, Ensar Vakfı kollayıcılığı yapanları da yadırgıyorum.Vakfı kapatmayın tamam da bu korumacılık ne?

Ensar Vakfı iyi işler yapar doğru ama 'Bir kişi yüzünden' de olsa 'on çocuk' zulüm gördü. Bu büyük bir olay ve vakfın hasar alması doğal. Vakfın fazlaca savunulması vicdanlarda aklanmasını sağlamıyor. Yüksek mevkilerde tanıdıkları olanlara has bir imtiyaz talebi gibi algılanıyor.

Korkunç bir olay olmuş ve o 'gönüllü' sapığın evlere girmesine imkan tanıyan vakıf da bal gibi sorumludur. Bırakın çilesi neyse çeksin. Çocuklarla ilgili bir iş yapıyorsanız ve o çocukları koruyamıyorsanız suç şahsi de olsa yıpranırsınız ve yıpranmanız da gerekir.

Dava pedofili ile yüzleşme ve çözüm gereksiniminin aciliyeti açısından da milat olsun diye umalım. Temennim budur."

SAVCI 600 YILA YAKIN HAPİS İSTEDİ
Karaman Ağır Ceza Mahkemesi, 10 öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen sınıf öğretmeni hakkında "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı", "hürriyeti tahdit", "kasten yaralama" ve "müstehcen görüntüleri izletme" suçlarından hazırlanan iddianameyi kabul etmişti. İddianamede sanık hakkında 600 yıla yakın hapis istendiği öğrenilmişti. İlk duruşma tarihi 20 Nisan saat 09.00 olarak belirtilmişti.