Ankara'da 17 Şubat  2016'da akşam saatlerinde yaşanan bombalı saldırı ile terör yine can aldı. Peki Ankara saldırısı ile ilgili son durum nedir? Alınan son böilgilere göre Ankara'daki bombalı saldırı da kişi yaşamını yitirdi 61 kişi de yaralandı.

Patlama saat 18.31'de Genelkurmay Başkanlığı, Kara, Deniz ve Hava Kuvvet Komutanlıklarının tümünün bulunduğu bölgede gerçekleşti. Patlama noktası olan Merasim Sokak'ın caddeye bakan yüzünde park halindeki askeri servis araçları bulunuyordu ve çoğu asker olan personel, patlama sırasında evlerine dönmek için servislere biniyordu.

BOMBALI SALDIRI NASIL YAPILDI?


Saldırıyı gerçekleştiren saldıran kullandığı bomba yüklü aracı, servislerin bulunduğu hedef noktada durdurdu ve bombayı patlattı.



FOTO:Cihan - Başkent Ankara, ülke tarihinin en kanlı saldırılarından birisine daha şahit oldu.
 

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA!


Genelkurmay Başkanlığı Ankara’daki saldırıya ilişkin yaptığı ilk açıklamada saldırının saat 18:31′de düzenlendğini ve Türk Silahlı Kuvvetleri personelini taşıyan servis araçlarının hedef alındığını duyurdu. Hain saldırının, İnönü Bulvarı üzerinde bulunan kavşaktaki trafik ışıklarında bekledikleri esnada gerçekleştirildiği vurgulandı.

Olayın bir “terör saldırısı” olduğunu kaydeden Genelkurmay, “Alçakça ve kalleşçe düzenlenen bu saldırıyı şiddetle kınıyor, saldırıda hayatını kaybeden kahraman silah ve çalışma arkadaşlarımıza, vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve Yüce Türk Milletine başsağlığı, yaralı kahraman silah ve çalışma arkadaşlarımız ile vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz” dedi.

ANKARA SALDIRISI'SINDA SON DURUM


Saldırı sonrası ilk açıklama Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'dan geldi. Kurtulmuş saldırıda 28 kişinin yaşamını yitirdiğini 61 kişinin de yaralandığını açıkladı. Genelkurmay'dan yapılan ikinci açıklama ise yaralıların durumlarına yönelikti. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan resmi açıklamada; "Menfur saldırıda yaralanan 61 kişiden 30'u taburcu edilerek evlerine gönderilmiştir. 31 yaralının 8'i GATA'da, 23'ü ise sivil hastanelerde tedavi altına alınmışlardır. Hayati tehlikeleri olmadığı yönde bilgi alınmıştır" denildi. Açıklamada ayrıca saldırı esnasında lojman yakınında bulunan Hava Tuğgeneral Reha Ufuk Er ve eşinin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

FOTO:DHA - Yaralıların durumlarının iyi olduğu bildirildi.

ANKARA SALDIRISINI KİM YAPTI?


FOTO:Sözcü - Hain saldırıyı düzenleyen teröristin Salih Necar isimli YPG militanı olduğu öğrenildi.


Saldırıda kullanılan bomba yüklü aracın geçen ay İzmir'de bir araç kiralama şirketinden kiralandığı belirlendi. İçerisindeki teröristin kimliği ise saatler sonra ortaya çıktı. Sözcü muhabiri Asuman Aranca teröristin Suriye uyruklu PYD/YPG militanı Salih Necar olduğu bilgisine ulaştı.