Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından kişilerin trafik cezalarını öğrenebilmesi için özel bir EGM trafik cezası sorgulama sayfası oluşturulmuştur. Bu sayfa aracılığı ile kişiler kolay bir şekilde trafik ceza bilgilerini öğrenebilmektedir. Fakat araç plakasına trafik cezası sorgulama için yapılacak işlemlerde bazı detaylara dikkat edilmelidir. Böylece istenildiği zaman güncel trafik cezaları görüntülenerek bilgi sağlanabilir. Gib.biz.tr sitesinde yer alan trafik cezası sorgulama yazısında belirtildiği gibi ceza sorgulama ekranı şöyledir;

EGM Resmi Sitesinde Trafik Cezası Sorgulamak İçin Tıklayınız

Trafik Cezası Sorgulama

GİB blog sitesinde yer alan plakaya yazılan trafik cezası sorgulama yazısında belirtildiği gibi sorgulama işlemlerinde en çok dikkat edilmesi gereken işlem plaka ve ruhsat bilgilerinin doğru bir şekilde girilmelidir. Kişilerin EGM trafik cezası sorgulama yapmak için uygulama formlarını kullanması gerekir. Bu bakımdan formda istenen bilgilerin karşılarına doğru bilgiler girilmelidir. Bilgi girişinin yapılmasının ardından diğer tüm işlemler sistem tarafından yapılacaktır. EGM trafik cezası sorgulama işlemleri farklı sorgulama ekranlarından oluşur. Kişiler bilgi giriş yaptıktan sonra açılacak yeni ekrandan yeni seçimler yapması gerekir. Bu adımların geçilmesinin ardından ise ekranda kişilerin trafik cezaları yer alacaktır. Kişiler kolay bir şekilde trafik cezasını görüntülerken, trafik cezalarının detaylarını da öğrenebilir.

Trafik cezası sorgulama işlemlerinin yapan kişiler cezalar hakkında bilgi aldıktan sonra isterlerse cezaların online olarak da ödeyebilir. Online ödeme seçeneklerinde ise kişilerin GİB internet vergi dairesini kullanması gerekir. GİB internet vergi dairesinde kişilerin aynı şekilde trafik eczası sorgulama yapması gerekir. Sorgulama sonrasında ekranda yer alacak cezalar için kredi kartı ile ödeme adımlarının takip edilmesi sonrasında kolay bir şekilde sistem üzerinden ödeme yapılabilir.