Portekiz'in Porto takımında ter döken orta saha oyuncusu Josue Pesqueira, Galatasaray'a imza atmak için hazırlanıyor. Bir dönem Bursaspor'da da kiralık oynayan Josue için Galatasaray devreye girdi. Portekizli oyuncu ile büyük ölçüde anlaşan sarı-kırmızılılar, ufak pürüzleri giderip resmi açıklamayı yapacak.

Ntvspor’un haberine göre; Josue’yi 1 yıllığına kiralamak isteyen Galatasaray, başarılı oyuncunun satın alma opsiyonuna sahip olmayacak. Transfer sezonu başında Alex Telles’i isteyen Porto’da Josue ismi takasta gündeme gelmiş ancak o dönem transfer gerçekleşmemişti. Galatasaray’a gelmeye sıcak bakan Jouse konusunda herhangi bir problem yaşanmıyor. Ancak Porto kulübü ile temaslarını sürdüren yönetim, bu transferi kısa sürede bitirmek amacında.

Geçtiğimiz sezona Bursaspor’da başlayan Josue, devre arasında Braga’ya kiralanmıştı. 25 yaşındaki oyuncu Portekiz Ligi’nde 12 maçta 2 gol 3 asistlik performans sergilemişti. UEFA Avrupa Ligi’nde de başarıyla mücadele eden Josue, 5 maçta 2 gol atmıştı. Braga’da Fenerbahçe ile oynanan iki maçta da forma giyen başarılı futbolcu, Portekiz’deki mücadelede takımı adına 1 gol kaydetmişti.

JOSUE PESQUEİRA KİMDİR?


Josué Pesqueira 1990 yılında Ermesinde, Porto District'de doğdu. Josué 9 yaşında ise ülkenin en büyük akademisi olan F.C. Porto'nun akademisine katıldı. İki yıl farklı takımlarda kiralık olarak başarılı sezonlar geçirdi. S.C. Covilhã, ve F.C. Penafiel gibi 2.lig takımlarında kiralık oynayan Josue, daha sonra ise Hollanda takımı VVV-Venlo'da forma giydi.

2011 yazında ise Porto ile sadece 2 maça çıkan Josué, Porto tarafından serbest bırakıldı. Bu gelişmelerin ardından F.C. Paços de Ferreira ile sözleşme imzaladı. İlk resmi maçına 17 Eylül günü çıkan Josue, 0-1 kaybedilen C.D. Nacional maçında 90 dakika forma giydi. 2012-13 sezonunda 23 maça çıkan Josue, bu maçların 18 tanesine ilk 11'de başlarken kulüp ligi ilk 3'de bitirdi ve 2013-14 sezonu öncesinde UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkı kazandı. Josue aynı zamanda turnuvanın en iyi gelişim kaydeden genç oyuncusu seçildi.