Bodrumda yaşayan 2 çocuk annesi Nurten Tükenmez, geçtiğimiz salı spor salonunda egzersiz yaparken kalp krizi geçirdi. Hastaneye kaldırılan Tükenmez'in beyin ölümü gerçekleşince ailesi organlarını bağışlama kararı aldı. 50 yaşındaki Tükenmez'in eşi, organ nakillerinin birçok kişiye hayat verdiğini düşünmenin acısını hafiflettiğini söylüyor.

bodrum

Bodrum'da spor salonunda egzersiz yaparken kalp krizi geçiren Nurten Tükenmez, ambulansla Acıbadem Bodrum Hastanesi'ne kaldırıldı ancak aynı gün beyin ölümü gerçekleşti. Ailesi organlarını bağışlayınca harekete geçildi. Bir gün sonra Aydın ve İzmir'den gelen ekipler, Tükenmez'in kalp kapakçıkları, kornealarını, böbreklerini, pankreas ve karaciğerini aldı. Alınan organlar İzmir ve Aydın'da uygun organ bekleyen hastalara nakledilmek üzere bu kentlere götürüldü. Nurten Tükenmez'in cenazesi ise dün eşi Uğur Tükenmez, iki çocuğu ve Bodrumlu dostlarının katılımıyla Adliye Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından  Gümbet Karaburgaz Mezarlığı'nda toprağa verildi. 

"HİÇ TEREDDÜT ETMEDEN BAĞIŞLAMA KARARI VERMİŞTİK"

Eşinin herhangibir sağlık sorunu bulunmadığını belirten Uğur Tükenmez, "Ani ölümü bizleri şok etti. Zaman kazan kendisiyle konuşurduk. 'Öldüğümüzde organlarımızın eğer bir başka insana can olacağını biliyorsak', hiç tereddüt etmeden bağışlama kararı vermiştik. Bu nedenle eşimin organlarının başka insanlara can vermesi acımızı az da olsa hafifletecek" dedi.

DHA