Fenerbahçe, 2-1’lik ilk skor avantajını koruyamadı. Yine Vitor Pereira’nın klasik hataları ve kompleksleri devam ediyor. Sen daha 2. dakikada böyle gol yersen, bu iş o kadar kolay olmaz. Şampiyonlar Ligi’ne katılmak istiyorsan ilk yarıdaki gibi kötü bir oyun ortaya koymaya hakkın yok. Hasan Ali Kaldırım’ın böylesine acemice bir penaltı yaptırmasını da anlayamıyorum. Sen üst düzey bir takımda, deneyim sahibi bir futbolcusun. Öyle bir hareketi yapıp, takımını zor duruma düşürüyorsun. Daha maçın başında skor 2-0’a gelince, işler de zorlaşıyor.
3-5-2 İLE OLMAZ
Pereira’nın 3-5-2 sisteminde ısrar etmesinin fayda sağlamayacağı ortada. Fenerbahçe çok pozisyon veriyor. Bu sistemin modern ve üst düzey futbolda yeri yok. Bazı maçlarda bunu uygulayabilirsiniz ancak bir sezon bu şekilde gitmez. Sadece Emenike bir şeyler yapmaya çalıştı, sonuçta golünü de attı. Attığı gol ofsayttı ancak ilk maçta da Fenerbahçe ofsayttan bir yemişti. Bir anlamda ilk maçtaki golün rövanşı oldu. Bir şutu da direkten döndü Emenike’nin. Fernandao hâlâ kötü ve neden oynuyor anlamak mümkün değil. Pereira’nın Fernandao sevgisi de araştırılmalı. Fenerbahçe 7 yıldır Şampiyonlar Ligi’ne hasret. O kadar transfere, o kadar yatırıma yazık oluyor. Sarı-lacivertli camia daha büyük başarıları hak ediyor.
HAKEM DAHA KÖTÜYDÜ
Maçta Pereira’dan daha kötü biri vardı, o da karşılaşmanın hakemiydi. Maçın sonucuna etki eden talihsiz kararlar verdi Artur Dias. Kolla oynama ve Van der Weil’e yapılan hareket net penaltıydı. O penaltıları verse maç çok farklı noktalara giderdi. Fenerbahçe ilk maçta da hakem hatalarından çok çekti, bu maçta da çok ciddi hakem hatalarına maruz kaldı.