
“Yağsız ve şekersiz hayatın tadı tuzu yok” diyorsanız, işte size onları aratmayacak sağlıklı lezzet önerileri...

Yulaf ve Granola
Yulaf: Güne besleyici bir kahvaltıyla başlamak için lif kaynağı olan yulafı tercih etmenizi öneririz. Kahvaltıda yulaf yerken az yağlı süt ve meyve ekleyerek kahvaltınızı çok daha zengin bir hale getirebilirsiniz.

Granola: Doğal bir gıda olmasına karşın yağ oranı yüksektir. Kahvaltınız granolalı olsun istiyorsanız yediğiniz porsiyona çok dikkat etmelisiniz. Granola yerken az yağlı yoğurtta tüketmenizi öneririz.

Patlamış mısır ve cips
Mısır: Az yağlı patlamış mısır çıtır çıtır, lezzetli ve tam anlamıyla bir lif kaynağıdır. Bir kase patlamış mısırı önünüze alıp sağlıklı atıştırmalığınızla filminizin keyfini çıkarabilirsiniz.
Cips: Yüksek oranda yağ ve tuz içerir. Yemeğe başladınız mı kendinizi durdurmanız zor olur. “Cipsten asla vazgeçmem” derseniz az yağlı ve fırınlanmış olanları tercih edin. Fakat yediğiniz porsiyona çok dikkat etmelisiniz.

Humus ve dip soslar
Humus özellikle taze sebzelerle birlikte tüketildiğinde besleyici bir kombinasyon ortaya çıkar. Humus demir, protein, lif ve c vitamini açısından da zengindir. Hazır sosların sizi baştan çıkarmasına asla izin vermeyin ve daima sağlıklı yolu seçin...

Ev yapımı pizza ve hazır pizza
Evde yapılan pizzayı istediğiniz malzemeyle çeşitlendirebilir, pizza hamuru yerine lavaş kullanabilirsiniz. Ayrıca hazır pizzalardaki sosis, ekstra peynir ve pepperoni yerine, sebze ve baharatları kullanabilirsiniz. Hazır pizza yemek isterseniz, porsiyonunuzu bir dilim pizzayla sınırlandırıp yanına salatayla takviye yapabilirsiniz.

Taze sıkılmış ve hazır meyve suyu
Taze sıkılmış meyve suları, vitamin ve mineraller açısından zengindir ve antioksidandır. Hazır meyve suları ise şeker ve yüksek kalori içerir.

Dondurulmuş ve taze deniz ürünleri
Deniz ürünleri içinden özellikle karides çok besleyici bir deniz ürünüdür. Sebzelerle birleştirip soteleyebilir veya haşlayıp evde kendi yaptığınız sağlıklı bir sosla tüketebilirsiniz. Dondurulmuş deniz ürünlerinin bazıları önceden işlem görmüş veya sos eklenmiş olabilir. Bu nedenle taze deniz ürünlerini tercih etmenizi öneririz.