Emekli Tümamiral Semih Çetin’i, televizyonlardaki tartışma programlarından tanıyorsunuz.
Türk Deniz Kuvvetleri’nde “geleceğin kuvvet komutanı” gözüyle bakılan pırıltılı, yurtsever ve Atatürkçü subaylardan biri olan Çetin Amiral, bu özellikleri nedeniyle cezaevine gönderilen Balyoz kumpası mağdurları arasında yer almıştı.
Geçen hafta binlerce Marmarislinin coşkulu katılımıyla gerçekleştirdiğimiz Halk Arenası yayınından önce birlikte yemek yerken, şaşkınlıktan ne diyeceğimi bilemediğim anılarını paylaştı:

*  *  *

“O tarihte Donanma Kurmay Başkanıyım. Komutanımız, Oramiral Murat Bilgel (Daha sonra Deniz Kuvvetleri Komutanı oldu) güzel bir uygulama başlatmıştı. Buna göre; amirallik sırası gelmiş komodor albaylardan, denize çıkmadan önce, o tatbikat veya eğitimde uygulayacakları harekat planlarını sunmalarını istiyordu. Gemi komutanları başta olmak üzere ilgili subay ve astsubayların da izledikleri bu sunumlar, o yılki amiral adaylarını karşılaştırmalı olarak değerlendirme imkanını veriyordu. Karargaha döndüğümüzde komutan benim de fikrimi alıyordu.
Bu toplantıların birinde, daha önce adını duyduğum ama hiç tanımadığım bir albay, başarılı bir sunum yaptı. Komutan her zaman olduğu gibi “Nasıl buldun bugünkü takdimleri?” diye sorduğunda “Bahse konu komutanı tanımadığımı ancak sunumunu beğendiğimi” belirttim.
Komutan hiçbir şey söylemedi. Dinlenme ihtimalini de düşünerek eliyle havada büyükçe bir “F” harfi çizdi. Onunla da yetinmeyip “F”yi daire içine aldı. Ben hareketlerini şaşkınlıkla izlerken, dudaklarından kısık sesle iki sözcük döküldü:
Fetullah Gülenci!..

*  *  *

Hasdal’da amiralliğe terfi edenlerin listesini incelerken bir de ne göreyim?
Bizim komutanın “Gülenci” dediği Albay İrfan Arabacı amiral olmamış mı?..
Peki şimdi nerede bu Tuğamiral İrfan Arabacı?..
Darbecilikten tutuklananlar arasında!..

*  *  *

Yemek masasını paylaşan bizler şaşkınlıktan küçük dillerimizi yutmak üzereyken, yiğit asker, kendine özgü dobra dobra üslubuyla anlatmayı sürdürdü:
“Savcı Fikret Seçen’in Ergenekon, Balyoz ve diğer kumpas davalarına ana delil oluşturan ama sonradan sahteliği ortaya çıkan hard diskleri ve bazı belgeleri bulduğu tarihi donanma baskınına da dikkatinizi çekmek isterim! Zira o baskın sırasında karargahta görevli Harekat Başkanı Kurmay Albay Murat Dede, Genel Sekreter Kurmay Albay Nazmi Ekici ile Harekat Başkanlığı’nda çalışan Kurmay Albaylar Ayhan Bay ve Oğuz Karaman da terfi edip amiral oldular...
Bunda ne var diyeceksiniz?
Çok şey var!
Çünkü bunların tümü, 15 Temmuz’daki hain FETÖ darbe girişimine karıştılar!..

*  *  *

Amiral çok dertliydi.
Son olarak şu anısını paylaştı:
“Bir Kurmay Albay daha var. Adı Ömer Faruk Harmancık... O da bizler Hasdal Cezaevi’nde yatarken yaptığımız tüm uyarılara karşın terfi ettirilenlerdendir! Ama ne oldu? Darbe girişimi gecesi İstanbul Kuzey Deniz Saha Komutanlığı’nda görevli olmasına karşın Ankara’ya, Akıncı Hava Üssü’ne giderek darbeyi yönetenler arasında yer aldığı ortaya çıktı!..”

*  *  *

Sevgili okurlarım,
Şimdi Semih Çetin gibi mesleğine aşık, yurtsever ve Atatürkçü subayların ipe sapa gelmez kumpaslarla Türk Silahlı Kuvvetleri’nden neden tasfiye edildiklerini ve zindana atılan bu kahraman askerlere yıllarca niçin acı çektirildiğini daha iyi anladınız değil mi?..