Sevgili okuyucularım, yazıma Türk spor tarihine geçecek bir konu ile başlamak istiyorum. Tenisteki temsilcimiz Çağla Büyükakçay, İstanbul Cup Turnuvası’nda zorlu rakiplerini geride bırakarak şampiyonluğu kucakladı ve böylece ülkemizde ilk defa bir kadın sporcumuz teniste şampiyonluk yaşadı. Hakikaten Çağla bugünlere uzun soluklu bir mücadele ile geldi. Dünya sıralamasında önemli rakiplerle yıllarca karşılaşıp tecrübe kazandı. Çok ama çok çalıştı. Majör bir spor olan teniste sporcularımız bugüne kadar maalesef başarılar elde edemiyorlardı. Çağla tam aksine İstanbul Cup Turnuvası’nı kazanarak büyük bir zafer elde etmiş oldu. NTV Spor’da izlediğim müsabakanın sonunda muhteşem konuşan sporcumuz Çağla, “Başarıya ulaşmak istiyorsanız çok çalışın ve iyi insan olun” dedi. İşte o an gözlerim yaşardı. Bugüne kadar binlerce sporcunun çok çalışın dediklerini duyduk ama ilk kez bir sporcunun; ‘zirve yolu çok çalışmak ve iyi insan olmaktan geçer, büyük başarılar böyle elde edilir’ söylevi beni çok etkiledi. Bize tenis sporunda ilk kez böyle büyük bir başarı getiren Çağla Büyükakçay kardeşimizi gönülden kutluyor ve başarılarının daimi olmasını diliyorum.

* * *

Rotamızı hızlı bir şekilde magazin programlarına çeviriyoruz. Tayfun Topal’ın yapımcılığındaki ‘Star Life’, yaptığı özel haberlerle ilgi ile izlenmeye devam ediyor. Her pazar sabah saat 10.00’dan 12.00’ye kadar haftanın en önemli magazin haberlerini şeffaf bir biçimde gözler önüne koyan ‘Star Life’, özel hayatlara girmeden çok seviyeli bir program yapıyor. Merakla seyredilen ‘ünlülerin ne yaptıkları’ bölümünde bazı sanatçıların ve oyuncuların gelen soruları cevapsız bırakmalarını çok enteresan buluyorum. Sanırsınız ki küçük dağları kendileri yaratmış! Her neyse çok da kafaya takacak bir şey değil aslında. Ama bazı medyatiklerin kibirli halleri ekranda çok hoş durmuyor. Magazin muhabirleri büyük emekçilerdir. Gece gündüz, yağmur çamur demeden koşturup izleyiciye en doğru haberi aktarmak için mücadele ediyorlar. Unutmayalım ki ünlüler bir yerlere geliyorsa bu emekçi basın mensupları sayesinde oluyor.

* * *

Geçtiğimiz haftanın analizine şöyle bakacak olursak sabah kuşağında Müge Anlı rekorlarına devam ediyor. Haberde ise Fatih Portakal çok iyi gidiyor. Dizilerdeki  sıralamada aynı reytingler önümüze çıkıyor. Pazartesi ‘Kırgın Çiçekler’, ‘Paramparça’ mücadelesi var. Çarşambaları ise ‘Kara Sevda’ ile ‘Diriliş Ertuğrul’, cuma akşamları ise ‘Kiralık Aşk’ ile ‘Karagül’ zirve yarışlarını sürdürüyor. Geçtiğimiz cumartesi akşamı Star TV’de başlayan ‘Hanım Köylü’ çok iyi bir reyting alarak sıralamada ilk 3’te başladı. ‘Hanım Köylü’ dizisi benim kanaâtimce beğeni ile izlenmeye devam edecek. TV dünyasının çok badireli programı ‘Survivor’ zirvesini bu yıl da sürdürüyor. Sevgi ile kalın...