NASA, 1997'de gönderdiği ve 2004-2017 yılları arasında Satürn'ün yörüngesinde görev yapan Cassini uzay mekiğinin çektiği son fotoğrafları yayımladı. 13 yılı aşkın bir süredir Satürn'de olanları gözlemleyen Cassini, geçtiğimiz ay Satürn'ün atmosferine girerek Dünya ile bağlantısını sonlandırdı ve görevini tamamladı.

halkalar

Cassini'nin "Satürn'e veda' isimli bir fotoğrafı NASA tarafından bugün paylaşıldı. Sosyal medya ve dış basında yer alan haberlere konu olan fotoğrafın hikayesi ise bir hayli ilginç. Satürn'ün atmosferine girip Dünya ile iletişimini koparmadan 2 saat önce çekilen ve toplam 80 geniş açılı kamera sayesinde çekilen görüntüler, Satürn'ün bütün detaylarını gözler önüne seriyor.

[old_news_related_template title="Bilim insanları şaştı kaldı: Marslı çocuk" desc="Rusya'nın Volgorad şehrinde yaşayan Boriska Kipriyanovich isimli çocuk, doğmadan önce Mars'ta yaşadığını öne sürdü. Kipriyanovich’in iddiası ve uzay konusunda yaptığı konuşmalar bilim adamlarının kafasını karıştırdı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/marsli.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/marsta-yasadigini-iddia-etti-bilim-insanlarinin-kafasi-karisti-2081385/"]

Fotoğraflar kırmızı, yeşil ve mavi filtreler ile tamamlanırken bu sayede fotoğraf en doğal haliyle gözler önüne serildi. Mozaik olarak tasarlanan karede Satürn'ün 6 Ay'ı görülürken toplam 42 fotoğraf bir araya getirildi.