İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, eğer ABD ülkesine karşı yeni yaptırımlar getirirse, karşılık vereceklerini söyledi.

[old_news_related_template title="Rusya'dan çok sert yaptırım açıklaması" desc="ABD'nin Rusya'ya ek yaptırımlar getiren yasa tasarısının ABD Kongresi'nden geçmesi sonrasında Moskova-Washington hattında ilişkiler gerildi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/02/peskov.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/rusyadan-cok-sert-yaptirim-aciklamasi-1947768/"]

ABD Temsilciler Meclisi dün yaptığı oylamayla, İran, Rusya ve Kuzey Kore'ye yeni yaptırımlar uygulanmasını öngören bir tasarıyı onaylamıştı. Ancak tasarının yürürlüğe girmesi için Senato'dan da geçmesi ve Başkan Donald Trump tarafından imzalanması gerekiyor.

İran medyasındaki habere göre Ruhani Kuran'a atıf yaparak, "Eğer düşman vaatlerinin bir kısmını çiğnerse, biz de vaatlerimizin bir kısmını çiğneriz. Eğer bütün vaatlerini çiğnerlerse, biz de aynısını yaparız" dedi. Ruhani, "Kuran aynı zamanda, düşmanlarınızın barış istediği ve düşmanlıktan vazgeçtiği hallerde ... siz de aynısını yapmalısınız der" yorumunu yaptı. Ruhani, İran parlamentosunun gerekli adımları atarak ABD'nin tavrına karşı gereken önlemleri alacağını söyledi.