Rusya'nın Surgut kentinde elinde bıçak olan bir adam yoldan geçenlere saldırdı. İlk belirlemelere göre 8 kişinin yaralandığı açıklanırken, polis duruma müdahale etti.

saldirgan1

Saldırganı vurarak öldüren polis soruşturma başlattı. 360.000 nüfusu bulunan Surgut, petrol ve doğalgaz üretiminde Rusya'nın en önemli noktalarından biri.

Soruşturma devam ederken Twitter'a yüklenen bir fotoğrafta saldırganın üzerinde canlı bomba düzeneği olduğu görülüyor. Yetkililer konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

[old_news_related_template title="Barcelona'nın Beyoğlu'nu böyle vurdular" desc="İspanya'nın belki de en turistik caddesi La Rambla'da yaşanan terör saldırısı dramatik görüntülere sebep oldu. Reuters haber ajansının, 'Mısır ve Türkiye'deki terör olaylarından dolayı son dönemde turist akınına uğrayan İspanya' şeklinde tanıttığı ülkenin gözdesine saldıran terörist ise hala aranıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/laramba.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/barcelonanin-beyoglunu-boyle-vurdular-1978471/"]

Finlandiya'nın batısındaki Turku kentindeki Puutori Meydanı'nda da dün akşam saatlerinde bıçaklı bir saldırgan en az iki kişiyi öldürmüştü. Aralarında İtalyan ve İsveçli turistlerin de olduğu sekiz kişiyi yaralayan Fas asıllı saldırgan yakalanmış ve olay terör soruşturması kapsamına alınmıştı.

Önceki gün de IŞİD'in üstlendiği terör saldırısında Barcelona ve Cambrils'te 14 kişi hayatını kaybetmiş, yaklaşık 100 kişi de yaralanmıştı.

Detaylar geliyor...