Polis tarafından vurularak öldürülen ve üzerinde Arsenal forması olan gencin geçen yıl Britanyalı cihatçılarla ilgili bir belgeselde görüldüğü ortaya çıktı.

İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre; söz konusu zanlının 27 yaşında olduğu ve arkadaşları tarafından 'Abz' olarak bilindiği belirtildi.

25 yaşındaki İtalyan film yapımcısı Gabriele Sciotto, polisin saldırganlara müdahalesi sırasında bir barda Şampiyonlar Ligi finalini izliyordu. Çığlıklar üzerine dışarı çıktı. Cep telefonuyla çektiği fotoğrafları İngiliz Daily Mail gazetesiyle paylaşan Sciotto, polisin saldırganları masum insanlardan ayırmak için ‘yere yatın’ diye bağırdığını söyledi. Yanındaki polislerden birinin korkudan ölecek gibi olduğunu söyleyen Sciotto, saldırganların saniyeler içinde öldürüldüğünü belirterek, “Polisler çok etkiliydiler, sanki önceden hazırdılar” dedi. 25 yaşındaki İtalyan film yapımcısı Gabriele Sciotto, polisin saldırganlara müdahalesi sırasında bir barda Şampiyonlar Ligi finalini izliyordu. Çığlıklar üzerine dışarı çıktı. Cep telefonuyla çektiği fotoğrafları İngiliz Daily Mail gazetesiyle paylaşan Sciotto, polisin saldırganları masum insanlardan ayırmak için ‘yere yatın’ diye bağırdığını söyledi. Yanındaki polislerden birinin korkudan ölecek gibi olduğunu söyleyen Sciotto, saldırganların saniyeler içinde öldürüldüğünü belirterek, “Polisler çok etkiliydiler, sanki önceden hazırdılar” dedi.


Polisin isteği doğrultusunda adı açıklanmayan Arsenal formalı saldırganın kayda alınan videoda, Londra'daki Regent's Park'ta IŞİD'inkine benzer bir bayrak açtıktan sonra polisle münakaşa yaşadığı görülüyor.

Söz konusu saldırganın yanında aşırılıkçı fikirleri nedeniyle polis ve istihbarat tarafından takip edilen kötü şöhretli iki vaiz de bulunuyor.

parkta

Gizlilik kaydıyla BBC'nin Asya Ağı'na konuşan bir kişi, saldırganlardan birinin son iki yıl içerisinde radikalleştiğini söyledi.

Söz konusu şahsın anlattıkları özetle şöyle: "Yaşanan belli bir saldırı hakkında konuştuk ve çoğu radikal gibi her şeyi meşrulaştırdı. O gün yetkililerle iletişime geçmem gerektiğini fark ettim. Hiçbir şey yapılmadı. Ben üzerime düşeni yaptım. Yetkililer yapmadı."