Twitter’ı en etkili ve yoğun kullanan dünya liderlerinden olan ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya üzerinden bugün yapacağı görüşmeleri takipçileriyle paylaştı. Trump'ın bu açıklamasının ardından Erdoğan ile planladığı görüşmeyi gerçekleştirdiği duyuruldu.

Erdoğan Twitter hesabından bir fotoğraf paylaşarak Trump ile yapılan görüşmenin verimli geçtiğini açıkladı. Basına açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Trump'ın terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'ye silah verilmeyeceğinin garantisini verdiğini söyledi. Öte yandan Çavuşoğlu, Erdoğan'ın Trump'a vize krizinin tamamen çözülmesi gerektiğini söylediğini ifade etti. Açıklamada, Erdoğan'ın Trump'a Suriye görüşmelerinde Kürt grupların yer almasını istemediğini aktardığı belirtildi.

Çavuşoğlu, Trump'ın "Talimat verdim YPG'ye bir daha silah verilmeyecek. Bu saçmalığa son verilmeliydi" dediğini de aktardı. Çavuşoğlu, "PYD/YPG'ye bundan sonra silah verilmeyeceği sözünün net şekilde verilmesi bizi memnun etti, uygulamada da bunu görmek istiyoruz" dedi.

erdoa

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump'ın bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini ve görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra Soçi zirvesi, Suriye krizi ve bölgesel sorunların ele alındığını belirtti. Kaynaklar, ilerleyen saatlerde Cumhurbaşkanlığı'ndan görüşmeye ilişkin yazılı bir açıklama yapılacağını da duyurdu.

taa

Trump, “Bugün Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ortadoğu’da miras aldığım karışıklığı sona erdirip barış getirmeyi konuşacağız” mesajını atarken aynı tweet’te 43 milyonu aşkın takipçisine, “Ortadoğu’da işleri yoluna koyacağım. Bu zamana kadar birçok yaşam ve 6 trilyon dolarlık hata yapılmış, öncelikle bunları düzelteceğim. En başından oraya girmemeliydik” ifadesini kullanmıştı.

[old_news_related_template title="Trump Twitter'dan duyurdu: Erdoğan'ı arayacağım" desc="Trump, Twitter üzerinden Erdoğan'ı arayacağını söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/09/trumperdogan.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/trump-twitterdan-duyurdu-erdogani-arayacagim-2104049/"]

Görüşmenin detayları geliyor...