Akfen Holding, TAV Havalimanları Holding'de kalan yüzde 8.12 hissesini 160 milyon dolar karşılığında Aeroports de Paris'e satmak için anlaşma imzaladı. Satış fiyatına göre TAV Havalimanları'nın piyasa değeri 2 milyar dolara karşılık geliyor.

Akfen Holding'in KAP açıklamasına göre hisse başına satış fiyatı 5.42 dolar oldu. Reuters hesaplamalarına göre fiyat bugünkü serbest piyasa fiyatına göre 19.13 liraya, yani dünkü kapanış fiyatına kıyasla yüzde 7.9 prime karşılık geliyor.

TAV Havalimanları Holding hisseleri açıklamanın ardından yüzde 4.9 yükselerek 18.6 liraya kadar çıktıktan sonra TSİ 10:08'de yüzde 3.5 primle 18.35 lirada bulunuyor.

icerdededeee Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın


Akfen Holding'in hisse satış açıklamasından kısa bir süre önce TAV Havalimanları Suudi Arabistan'da üç havalimanının 30 yıl süreyle işletmesi için bu ülkedeki düzenleyici kurumla anlaşma imzaladığını açıklamıştı.

Satın almayla birlikte ADP'nin payı yüzde 46.12'ye yükselecek.

Akfen Holding tarafından yayımlanan bültene göre şirket 160 milyon doları Türkiye'de yapacağı yatırımlar için kullanacak.

Akfen Holding yılın başında üç şehir hastanesi ve 2 milyar lira tutarında yenilenebilir enerji projelerinden oluşan 6.7 milyar lira tutarlı yatırımı 1.5 yıl için tamamlayacağını açıklamıştı.