Tüketici Başvuru Merkezi Derneği Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, cam filminin yasaklanmasının ardından ceza alan sürücülerin mahkemeye başvurması gerektiğini söyledi.

sozcu.com.tr'ye açıklamalarda bulunan Ağaolu, "Ceza yiyenler hemen iptal davası açsınlar. Derhal en yakın sulh ceza mahkemesine gidip cezanın iptalini istesinler." dedi. Ağaolu, "Cezanın iptali için 15 gün içerisinde başvurularını yapsınlar." ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Son dakika... Erdoğan'dan cam filmi açıklaması" desc="Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cam filmi düzenlemesi için, 'Yanlış yaptılar, düzeltmeleri için talimat verdim' açıklamasında bulundu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/sur-sondakika-39.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/son-dakika-erdogandan-cam-filmi-aciklamasi-2083972/"]

"Araçlarını cam filmi kaplatırken ve söktürürken bu insanlar para verdiler. O paralar ne olacak?" diyen Aydın Ağaoğlu, "Bunun yanı sıra cam filmi kaplatılmış 5 milyon araç var. Bu işlem için ortalama 500 TL ödese vatandaş, 2 buçuk milyar TL para yapar. Söktürmek için de 200 TL verseler. 1 milyar TL'de öyle yapar. Toplamda 3 buçuk milyar TL para heba olacaktı." dedi.

[old_news_related_template title="Cam filmi cezası ne kadar? Esnaf da vatandaş da şaşkın! Cam film yasak mı?" desc="Geçtiğimiz günlerde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılan yönetmelik değişikliğiyle araçlarda cam filmi ve renkli cama yeniden yasak geldi. Cam filminin tekrar yasaklandığından haberi olmayan bazı vatandaşlar öğrendiklerinde şaşkınlıklarını gizleyemedi. Peki cam filmi cezası ne kadar? Aracınızdaki cam filmini çıkarmak için ne kadar ödeyeceksiniz? Sozcu.com.tr olarak bu soruların cevabını aradık. İşte detayları..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/8-11.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/esnaf-da-vatandas-da-saskin-2059965/"]

"Bunun yanı sıra bir araçtan ortalama 400 gram, üzeri yapıştırıcı kaplı plastik atık çıkacak." diyen Ağaoğlu, "5 milyon araçta bu rakam 2 bin ton plastik atık demekti." ifadelerini kullandı.