Türkiye'de ekonomi öyle bir hale geldi ki içeride 40 TL olan kırmızı et dışarıda 5 TL olunca kaçakçılar akıl almaz bir yöntem buldu. Gümrük Bakanı Bülent Tüfenkci kaçakçıların vücutlarına kırmızı et sararak Gürcistan'dan Türkiye'ye geldiklerini söyledi.

resimid_4213014

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci yaptığı açıklamada, "Geçmişte et kaçakçılığı ile ilgili birçok yakalamalarımız mevcut. Biliyorsunuz Gürcistan'a kimlikle gidilebiliyor.

resimid_4213010

Et orada 5 lira bizde 40 lira. 20 kilo getirse, üç sefer yapsa, 60 kilo eder. Bunlar yalnız da çalışmıyor. Zayıf birini seçseniz, farkemezsiniz bile. X-ray cihazlarında ortaya çıkmıyor.

resimid_4213011

Ama bizim arkadaşlarımız bu yöntemi ortaya çıkardı ve önledi. Bunlar, çeşitli vasıtalarla hatta kendi vücutlarına etleri sararak, sınır kapılarından geçirmeye çalıştılar.

resimid_4213013

Şu an et fiyatları düştüğü için herhalde et kaçakçılığı azalır, diye düşünüyorum." dedi. Ayrıca Gümrük ve Ticaret Bakanlığı kaçak eti yurda sokmaya çalışırken yakalanan şüphelilerin fotoğraflarını paylaştı.

[old_news_related_template title="Ağızları açık bırakacak bir haber!" desc="Türkiye'de ekonomi öyle bir hale geldi ki içeride 40 TL olan kırmızı et dışarıda 5 TL olunca kaçakçılar akıl almaz bir yöntem buldu. Gümrük Bakanı Bülent Tüfenkci kaçakçıların vücutlarına kırmızı et sararak Gürcistan'dan Türkiye'ye geldiklerini söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/kirmizi-et-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/agizlari-acik-birakacak-bir-haber-2090815/"]