Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik Şanlıurfa'da basın mensupları ile bir araya geldi. İşte Çelik'in açıklamalarından satır başları:

Adana'da gerek bütün fırınlardan bir çok fırınlardan aldığımız örnekler fırınlardan ekmek ürünlerini aldık ayrıca katkı maddelerini üretenlerden örnekleri aldık. Adana'da ekmekte GDO tespit edilmemiştir. Çok net söylüyorum. Hem geçmişteki incelemelerimiz hem yayından sonraki katkı maddesi incelemelerimizde GDO diye bir şey tespit edilmemiştir.

[old_news_related_template title="Adana'da GDO'lu ekmek tartışmalarında son durum ne? GDO sağlığı nasıl etkiliyor?" desc="Adana'daki fırınlarda yapılan denetimlerin sonucu vatandaşları endişelendiriyor. Tarım Bakanlığı'ndan gelen GDO'lu ekmek açıklamasında, 2016-2017 yıllarında yapılan denetimlerde soya içeren 112 üründe GDO tespit edildiği belirtildi ve Cumhuriyet Başsavcılığı da konu ile ilgili harekete geçti. Peki GDO'lu soya ekmeğe neden konuyor? " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/01/ekmek-2.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/saglik/adanada-gdolu-ekmek-tartismalarinda-son-durum-ne-gdo-sagligi-nasil-etkiliyor-1746427/"]

Söz konusu değildir. Bunu ifade ediyorum. Peki katkı maddesi üreten 5 firmayla ilgili tespit yaptık 4 firmada GDO söz konusu değil.

Katkı maddesi üretmek serbest ama GDO'suz olmak şartıyla. Bu çerçevede yaptığımız son incelemede ise 4'ünde yoktur.

[old_news_related_template title="Ekmekte GDO skanladı" desc="Adana’da bir firma tarafından üretimi yapılan ve ekmeği olduğundan hacimli gösteren ve geç bayatlatan ‘ekmek katkı maddesi’nden GDO’lu soya çıktı. Üretimi yapan firma Adana’da 100 fırından 80’ine bu ürünü sattığını iddia ederken, uzmanlar, “GDO’lu soya sadece yem amaçlı olarak ülkemize girebiliyor. İnsan gıdası olarak kullanılması yasaktır. Ancak kötü niyetli kişiler bunu insan gıdalarında kullanabiliyor. Ancak ekmek ile ilgili daha önce böyle bir durumla karşılaşmamıştık” dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/03/3ph123hp.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/ekmekte-gdo-skanladi-1744399/"]

Yalnız bahse konu bir firmadan dolayı GDO tespiti yapılmıştır ve gerekli adli işlemlerin soruşturması başlamış bulunmaktadır. Netice itibariyle vatandaşlarımızı bu konuda rahat olmalarını ifade ediyorum.

Çelik'in basın toplantısındaki sözlerinin tamamı için...