Türk İşadamları ve Sanayicileri Derneği (TÜSİAD) Başkanı Bilecik, İzmir’de Egeli işadamları ve sanayicilerle buluştu. Seçim güvenliğinin işleyen bir demokrasinin olmazsa olmazı olduğunu belirterek, “Türkiye’nin sahip olduğu olumlu karnenin kesinlikle değişmemesi gerekiyordu. Tarihimizin en önemli seçimlerinden birinin seçim güvenliği anlamında zedelenmesi, üzücü oldu” dedi. Önümüzde onlarca seçim olacağına işaret eden Bilecik, “Ama oluşacak şüphe, seçimlerden bile daha önemli olacak. Böyle bir mirasa sahip olduk. Umarım bu önümüzdeki günlerde farklı bir değişime uğrar” ifadelerini kullandı.

Yargı erkinin bağımsızlığı ve tarafsızlığı konusunda düzenlemelerin acilen devreye alınması gerektiğini vurgulayan TÜSİAD Başkanı, “Onun tarafsızlığını ortadan kaldıracak şüpheler sonlandırılmalıdır. Adil yargılama ve ifade özgürlüğü başta olmak üzere pek çok hak genişletilmeli. İnternet ve bilgiye erişim hakkının zedeleniyor olmasını, bizim gibi gelişmekte olan bir ülke hak etmiyor” dedi.

‘HEPİMİZ YORULDUK’

Bilecik, Türkiye’nin önünde somut bir reform gündemi olduğunu, demokrasi, ekonomi ve Avrupa Birliği’nin bu gündemin ana konuları olduğunu vurguladı. Bilecik, “Bugüne kadar yapılan birçok ekonomik program, son 4 yılda bir seçimden bir diğer seçime koşmaktan dolayı, başta iş insanları olmak üzere hepimizi yordu” dedi.

Türkiye’nin atılıma geçmek için artık beklemeye tahammülü olmadığını açıklayan Bilecik, hukuk, demokrasi ve özgürlükler ülkesi olmanın Türkiye için elzem sayıldığının altını çizdi. Bilecik şöyle devam etti: “Bu hedefler için alınması gereken tedbirler açıktır. 15 Temmuz darbe girişiminin zorunlu kıldığı OHAL geride bırakılarak, olağan devlet hukukuna geri dönülmeli. Eğer açık toplum olamazsak, özgürlükleri güvence altına alamazsak, hak ettiğimiz yerde olamayız.”

erol-bilecik

İZMİR BİR BAYRAK ŞEHRİ


TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, İzmir’in tüm damarlarına girişimcilik kültürünün işlediğini ve bu durumun İzmir için sürpriz olmadığını söyledi. İzmir’in her zaman bir bayrak şehri olduğunu da kaydeden Bilecik, “Marşıyla, boyozuyla, fuarlarıyla, Dario Moreno’suyla  Türkiye’nin çağdaşlaşma yolunda bayraktarlığını yapan bu kent, diğer kentler içinde en tepededir. O nedenle bu kente gelmekten büyük mutluluk duyuyoruz ve her zaman gelmeye de hazırız” diye konuştu.