AKP İzmir İl Başkanlığı daha önce Bayraklı'daki Ahmet Küçükbay'a ait binada yer alıyordu. 15 Temmuz Darbe Kalkışması'ndan sonra da burada faaliyetini sürdüren AKP İl Başkanlığı, Ahmet Küçükbay FETÖ üyesi olduğu iddiası ile gözaltına alınmadan saatler önce 7 Ağustos 2017'de apar topar boşaltılmıştı. İl başkanlığı geçici olarak Konvoy İş Merkezi'nde faaliyet göstermişti. Bina arayışına giren AKP'liler yeni yerlerini buldu. AKP İl Başkanlığı, daha önceden Şifa Üniversitesi'nin bulunduğu yere taşındı.

FETÖ ÜNİVERSİTESİ KAPATILMIŞTI


Şifa Üniversitesi'nin bağlı olduğu Türkiye Tabipler Vakfı İzmir Şubesi'ne FETÖ Operasyonları kapsamında Mayıs 2016'da kayyum atanmıştı. Darbe girişiminden bir hafta sonra, 23 Temmuz 2016'da da Şifa Üniversitesi kapatılmıştı. Üniversite bu binada kiracı olarak bulunuyordu.

AÇILIŞI BAŞBAKAN YILDIRIM YAPTI


AKP İzmir İl Başkanlığı, Bayraklı'nın Mansuroğlu Mahallesi'nde bulunan sekiz katlı plazanın ilk üç katını kiralayarak buraya yerleşti. Yeni binanın açılışını Başbakan Binali Yıldırım yaptı.

AKP KİRA SÖZLEŞMELERİNİ AÇIKLASIN


CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay AKP İl Başkanlığı'nın yeni yerini 'manidar' bulduğunu söyleyerek, "Demek ki şifayı oralarda buluyorlar. O binalardaki duvarların dili olsa da konuşsa, biraz anı dinlemiş olurlar" dedi. "Böyle bir yeri kazara CHP kiralasaydı demediklerini bırakmazlardı" diyen Balbay sözlerini şöyle sürdürdü: "Eski il başkanlığını Ahmet Küçükbay'ın binasından sabaha karşı boşalttılar. Çünkü o gün Küçükbay FETÖ üyeliğinden tutuklandı. AKP'ye kira anlaşmasını açıklaması çağrısı yapmıştım. Şimdi iki kira sözleşmesini de kamuoyuna açıklamalarını istiyorum. Eski il başkanlığının olduğu Ahmet Küçükbay'ın binasında ne kadar kaldılar ve ne kadar kira ödediler? Şimdi yeni tuttukları binaya ne kadar ödeyecekler? Her iki sözleşmeyi açıklarlarsa 'ak' olup olmadıklarını kamuoyuna göstermiş olurlar"