Bayram tatilinin gelmesiyle tatilciler yollara düştü. Bayramda tıkanan yollara sıcak havalar da eklenince tatil çileyle başladı. Meteoroloji'nin tahminlerine göre hava sıcaklıkları yarından itibaren daha da artacak, özellikle Ege ve Akdeniz kıyılarında gölgede 39 dereceye yaklaşan sıcaklıklar, güneş altında 50 derecelere yaklaşacak.

LİBYA ÜZERİNDEN GELEN SICAKLAR YURDU ETKİLİYOR

Ramazan Bayramı tatili süresince yurdumuzun kuzey kesimlerinin yüksek basınç merkezinin, güney kesimlerinin ise Basra Alçak basıncının etkisinde kalacağı tahmin edildiğinden Yurdumuzda yağış beklenmiyor. Bütün bölgelerimizin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının bayram tatili süresince artmaya devam edeceği ve ülkemiz genelinde mevsim normallerinin 3 - 6 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Bayram tatili süresince bazı merkezlerimizdeki en yüksek hava sıcaklıklarının Ankara, İstanbul ve Afyonkarahisar’da 30 – 33, İzmir, Aydın, Manisa, Adana ve Antalya’da 35 – 39, Samsun, Trabzon ve Erzurum’da 25 – 28, Diyarbakır ve Şanlıurfa’da 39 – 42 dereceler arasında seyredeceği tahmin ediliyor.

[old_news_related_template title="Bodrum'da tatilci yoğunluğu" desc="Muğla'nın turizmdeki lokomotif ilçesi Bodrum, 4 günlük bayram tatilini fırsat bilenlerin akınına uğradı. İstanbul'da hafta içi yaşanan trafik yoğunluğu bu sefer Bodrum kent merkezine taşındı. İlçede, yaklaşık 2 kilometre uzunluğunda araç kuyruğu oluştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/06/880trafik.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/bodrumda-tatilci-yogunlugu-1907547/"]

TATİL BÖLGELERİNDE ÇÖL SICAKLIKLARI ETKİLİ OLACAK

Tatilcilerin akın ettiği Bodrum'da dün uzun trafik kuyrukları oluştu, sıcaklıkların yarından itibaren daha da artması bekleniyor. Tatil için yoğunlukla ziyaret edilen ilçelerden olan Ayvalık'da sıcaklıklarla boğuşacak, sıcaklıkların gölgede 40 dereceye yaklaşması bekleniyor. Önemli turizm ilçelermizden olan Fethiye'de 40 dereceye yükselecek olan sıcaklıklar hafta ortasına kadar aynı seviyede seyredecek.

TATİL GÜZERGAHLARI YANIYOR

İstanbul'dan Antalya'ya ve Muğla'ya olan tatil güzergahlarında yoğun sıcaklıklar yaşanıyor. Yol boyunca güneşli seyredecek olan hava bayramın başlamasıyla daha da ısınacak. Bayram dönüşü de sıcaklık çilesinin sürmesi bekleniyor.

İSTANBUL - ANTALYA GÜZERGAHI HAVA DURUMU

istanbul-antalya

İSTANBUL - MUĞLA GÜZERGAHI HAVA DURUMU

mugla-yol-hava-durumu

BODRUM HAVA DURUMU

bodrum-hava-durumu

AYVALIK HAVA DURUMU

ayvalik-hava-durumu

ANTALYA HAVA DURUMU

antalya-hava-durumu