Bihlun Tamaylıgil, Mediha’nın moralinin yerinde olduğunu, önümüzdeki bayramda tutukluluğunun bitmesini beklediğini ifade etti. Haberciliğin ve haberin cezalandırıldığını aktaran Tamaylıgil, adaletin işlemesi için toplum olarak gereğinin yapılması gerektiğini vurguladı. “Bu tutuklama adaletin olmadığını gösterir” diyen Tamaylıgil, Türkiye’nin temelindeki anayasal hukuk devleti kavramının ayaklar altına alındığını belirtti.

10foto25cm

Bihlun Tamaylıgil şöyle konuştu:

ADALET AÇISINDAN ACI

“Haber yapmak toplumu aydınlatmaktır ve demokrasi açısından en önemli görevlerden bir tanesidir. Haberciliğin baskı altında tutulması ve demir parmaklık ardında bırakılması hem demokrasi hem de adalet açısından acı bir görüntü vermektedir. Mediha ve Gökmen’in suçları yok. Hukuk her şekilde her zaman doğru yolunu bulacak, adalet işleyecek. Adaletin işlemesi için biz de toplum olarak elimizden geleni yapacağız.”
CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker ise şöyle konuştu: “Adalet sisteminde tutukluluk hali en son başvurulacak tedbirlerden biri olmasına rağmen günümüzün zor şartlarında ilk tercih olarak değerlendiriliyor. Umut ediyoruz ki yargı bir miktar daha insafa gelir. Bu insanları bayramda ailesinin, eşinin dostunun yanına gönderir. Bunu da hak ettiklerini düşünüyoruz. İnsanlık bunu gerektirir.”

23szt10_ist_izm_ank_sehir_siyah