CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Alman Focus dergisinden Frank Nordhausen'ın sorularını yanıtladı.

Söz konusu röportaj, Türkiye'de özellikle bazı basın organlarında "CHP lideri Alman turistleri uyardı" başlığıyla yayımlandı.

İddiaya göre muhabir Frank Nordhausen "Bir kamuoyu yoklamasına göre Almanların yüzde 90’ı şu sıralar Türkiye’ye seyahat etmek istemiyor çünkü mesela yanlış bir tişört veya yanlış bir şaka yüzünden tutuklanmaktan korkuyorlar. Bu korkuyu duymakta haklılar mı?" sorusunu yöneltti.

dfd

"ADALETSİZ BİR DÖNEMDE YAŞIYORUZ"

Kılıçdaroğlu'nun ise şu şekilde cevap verdiği iddia edildi: "Ne yazık ki böyle bir ortamın gerçekten mevcut olduğunu tespit etmek durumundayım. Uzun zamandır Türkiye’de halihazırda hiç kimse için güvenlik garantisi olmadığını söylüyorum: ne canınız ne de mal ve mülkünüz için. Devlet elbette terör organizasyonlarının propagandasına karşı önlemler almalıdır. Maalesef yasaların geçerli olmadığı ve adaletsiz bir dönemde yaşıyoruz. Dünyanın güvenini yeniden kazanmak için Türkiye acilen normale ve demokrasiye geri dönmek zorunda."

CHP: HABER GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR

Konuya ilişkin çıkan haberler üzerine CHP Basın Birimi tarafından yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtilerek şunlar söylendi:

"Alman Focus Dergisi'nde bugün Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na atfen yer alan 'CHP lideri Alman turistleri uyardı' haberi gerçeği yansıtmamaktadır. Haber için tekzip gönderilmiş, gerekli süreçler başlatılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."