Türkiye'de yaklaşık 3 bin çocuğun mücadele ettiği ve ölümcül evreleri de olan SMA karşısında çaresiz olan 50 aile bugün Meclis'i ziyaret ederek Cumhurbaşkanı ve Başbakan'dan yardım istedi.

FOTOĞRAF: Zekeriya ALBAYRAK / SÖZCÜ FOTOĞRAF: Zekeriya ALBAYRAK / SÖZCÜ


Hastalığın tedavisi için kullanılan ilacın yalnızca ABD'den tedarik edilebildiğini ve bunun çok pahalı olduğunu söyleyen CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, "Sadece geçtiğimiz ay içinde 6 çocuğumuz ilaç bulunamadığı için yaşamını yitirdi. Bir doz ilacın fiyatı ise 175 bin dolar civarındadır" dedi.

FOTOĞRAF: Zekeriya ALBAYRAK / SÖZCÜ - CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, Kas Hastası çocuklar ve aileleri ile birlikte Meclisde basın toplantısı düzenledi. Fotoğraftaki kas hastası Ece Boyacıoğlu FOTOĞRAF: Zekeriya ALBAYRAK / SÖZCÜ - CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, Kas Hastası çocuklar ve aileleri ile birlikte Meclisde basın toplantısı düzenledi. Fotoğraftaki kas hastası Ece Boyacıoğlu


Yakalananların kas gücünü tamamen yok eden hastalık nedeniyle felç kalınmasından sonra yapılacak tedavinin hiçbir kıymetinin olmadığının altını çizen Şeker, "Yetkililerin üretici firma ile irtibata geçerek oldukça yüksek olan ilacın fiyatını indirme gayreti göstermesi ve ilacı acilen hastalara ulaştırması gerekmektedir. İnsan hayatı her şeyden önemlidir" dedi.

FOTOĞRAF: Zekeriya ALBAYRAK / SÖZCÜ - Kas hastası Yusuf Arda babasının kucağında. FOTOĞRAF: Zekeriya ALBAYRAK / SÖZCÜ - Kas hastası Yusuf Arda babasının kucağında.


Milletvekilleriyle birlikte kürsüde konuşan hasta çocukların aileleri, yardım çığlıklarının bir an önce duyulmasını isterken gözyaşlarını tutamadılar.