EN PRESTİJLİ YARIŞMADAN İKİ ÖDÜL ALDILAR


New York'ta FIRST Vakfı tarafından düzenlenen ve dünyanın en prestijli robot yarışmalarından birisi olarak görülen turnuvada pek çok özel okulu geride bırakan İstanbul Gültepe Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesi' öğrencilerinin Amerika hayali maddi imkansızlıklar nedeniyle suya düşmüştü. sozcu.com.tr gençlerin yarım kalan hayalini internet sayfasında manşete taşıdı. Haberin ardından öğrencilere Türkiye ve Amerika'dan onlarca vatandaş sponsor olmak istedi. O gençler sponsorların yardımıyla geçen hafta Amerika'ya gitti.

robotik-takimi-3

48 TAKIM İLE YARIŞTILAR


Farklı ülkelerden gelen 48 takım ile mücadele eden öğrenciler ilk günkü elemelerin ardından 24 takım arasına girerek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde, üçerli takımların birlikte mücadele ettiği karşılaşmada iyi performans sergileyen Gültepeli öğrenciler, aynı takımda oldukları diğer iki okulun robotlarında sorun yaşanması nedeniyle elendi.

robotik-takimi-1

EN İYİ TAKIM RUHU ÖDÜLÜ


Gültepe robot takımı çeyrek finalde elenmesine rağmen turnuva sonunda "En İyi Takım Ruhu" ve "En Yüksek Puan Alan Çaylak" ödüllerini kazanmayı başardı. Kafilede yer alan Okul Müdürü Tuncay Otay: "Tüm öğretmen ve öğrencilerimle gurur duyuyorum. Ülkemizi en güzel şekilde temsil ettiğimizi düşünüyoruz." dedi. Maddi olarak zor şartlar altında bu yarışmaya katılabildiklerine değinen Otay, bilet ve konaklama konularında sponsor olan şahıs ve kuruluşlara teşekkür etti.

robotik-takimi-2

"ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİNDEN MANHATTAN'A GELMEK"


Takımın koçu Burhan Şengün ise “robotik yarışmasının dünyanın en prestijli yarışmalarından biri olduğunu ve önemli olanın çocukların bu süreci yaşamasıdır” dedi.

[old_news_related_template title="sozcu.com.tr duyurmuştu: ABD'de bu gençleri ağırlayacak kimse yok mu?" desc="İstanbul Gültepe'de geneli dar gelirli ailelerin çocuklarının okuduğu Gültepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri büyük bir başarıya imza attı. O gençler Amerika'da düzenlenecek “Robot” yarışmasının Türkiye elemelerinde Robert Kolej, Darüşşafaka, Hisar Okulları, Kabataş Erkek Lisesi, Galatasaray Lisesi gibi önemli eğitim kurumlarının da bulunduğu 44 okulu geride bırakarak birinci oldu. Ancak denizi geçen öğrenciler adeta derede boğuldu. Çünkü öğrencilerin Amerika'da otele verecek paraları yok." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/01/robot-yarismasi-880.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/abdde-bu-gencleri-agirlayacak-kimse-yok-mu-1645172/"]