Danıştay’ın 'madencilik yapılabilir' yönündeki yerel mahkeme kararını onamasının ardından madencilik faaliyetlerinin başladığı Artvin’de tepkiler organizasyonlar boyutuyla devam ediyor. Yeşil Artvin Derneği ve İstanbul Artvin STK-Platformları, Artvin'in Kafkasör Yaylası Cerattepe bölgesi için 11-13 Ağustos 2017 tarihlerinde gazeteciler ve yazarlardan oluşan bir grupla bilgilendirici gezi tertip ediyor.  Konuyla ilgili bilgilendirme amaçlı geziye iş dünyasından da katılımların olacağının açıklanmasıyla birlikte görüşlerini ifade eden İsmar yönetim kurulu başkanı Kazım Bilgen “İş adamı utanmasını da bilecek” diyerek şunları söyledi:
“Defalarca hukuki zeminde kazanılan davaların sonucunda Kanadalı maden şirketi Artvin halkını ikna edemeyeceğini anladı ve çekti gitti. Utanma duyguları varmış. Ama hala bu duyguya sahip olmayan iş adamlarını görmek üzücü. 2005 yılında Erzurum 2. İdari Mahkemesi’nde başlayan süreçle gündeme gelen ve bir çok defa hukuki olarak Artvin Halkının kazandığı Cerattepe’de madencilik faaliyetlerine başlamak çok düşündürücü. Neyi zorluyorsunuz? Doğayı, canlıları 3 kuruş için neden katlediyorsunuz? Çocuklarımıza cennet bırakmak varken bu para hırsı ile neden cehennem vaad ediyorsunuz? Bizler de iş adamıyız ve iş adamlığını bu hırslarınızla neden ayaklar altına alıyorsunuz? Ben ve benim gibi insanlar bu insani mücadeleye destek vereceğiz. Bu bilgilendirici geziye bizzat katılacağım ve buraya başka iş adamları da destek vermek amacıyla gelecekler. Utanma duyguları varsa bu madencilik faaliyetini yürütenler de gelsinler. Cengiz Holding’in sahibi Mehmet Cengiz de Artvin’e gelsin benim davetlim olsun.”

cerattepe-ortaYazarlar ve gazeteciler katılıyor


Yeşil Artvin Derneği ve İstanbul Artvin STK-Platformları’nın, Artvin'in Kafkasör Yaylası Cerattepe bölgesi için 11-13 Ağustos 2017 tarihlerinde bilgilendirme amaçlı organize edeceği geziye şu isimler katılıyor: “Coşkun Aral, Özer Akdemir, Ayşe Mehveş Evin, Pelin Cengiz, Nilay Vardar, Sidet Hazal Ocak, Mehmet Çağlar Tekin, Alev Doğan, Ümit Oktay Aymelek, Çağdaş Erdoğan, Utku Zırığ, Halit Kaplan, Yücel Sönmez, Atakan Metin, Yard. Doç. Oğuz Kurdoğlu”.