TBMM'de düzenlediği basın toplantısında konuşan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "TBMM bütçesi har vurup harman savruluyor" iddiasında bulundu. Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın Alman Mercedes Benz Maybach S 600 marka araç aldırdığını belirten Yarkadaş, "Arabanın içine, bir ambulansta olması gereken her şeyi koydurmuşlar. Kahraman, gezen bir hastaneyle dolaşacak" dedi.

İşte Kahraman'a tahsis edilen ve 5 milyon liraya mal olan o araç. İşte Kahraman'a tahsis edilen ve 5 milyon liraya mal olan o araç.


Kahraman'ın, Meclis'te taşeron olarak çalışan işçilerin servislerini bir süre önce kaldırttığını belirten Yarkadaş, "İşçilerin servisleri tasarruf tedbiriyle kaldırıldı. Taşeron işçiler, şimdi işe gidip gelmekte zorlanıyor. Meclis Başkanı ise Alman marka araçla caka satmaya hazırlanıyor" diye konuştu.

'ESKİ ARACINI OĞLUNA VERDİ' İDDİASI


Kahraman'ın aracı meclisin garajına çektirdiğini ve kullanmak için meclisin kapanmasını beklediğini söyleyen Yarkadaş, "Sözleşmeyi iptal edin ve aracı geri verin. Halkın parasını çarçur etmeyin" çağrısını yaptı. Meclis'in mevcut ve seki başkanları için Audi A 8 Long araçların tahsis edildiğini belirten CHP'li Yarkadaş, Meclis Başkanı Kahraman'a  bir de soru sordu. Yarkadaş, "Meclis başkanları için tahsis edilen Audi  A 8 Long aracı oğlunuz mu kullanmaktadır?" dedi.

15barisyarkadas CHP'li Yarkadaş iddiaları Meclis gündemine taşıdı.


Meclis Başkanı Kahraman'ı soruları hakkında açıklama yapmaya davet eden Kahraman, konuya ilişkin soru önergesi verdiğini de belirtti. Yarkadaş, "Kahraman tüm sorularımızı 'özel hayata giriyor' diyerek geri yolluyor. Bakalım bu sorulara hangi cevabı verecek?" diye konuştu.