MARMARİS'e, Malta bayraklı dev yolcu gemisiyle, büyük bölümü Alman 2 bin 570 turist geldi.
Malta bayraklı TUİ Cruise firmasına ait 'Mein Schiff 5' adlı kurvaziyer yolcu gemisi, bu sabah limana yanaştı. Çoğunluğu Alman 2 bin 570 turistten bazıları, tur otobüsleriyle çevre şehirlere, bazıları ise önceden planlanmış kültür turlarına katıldı. Yolcuların bir kısmı rehber eşliğinde, gemiye ait olan bisikletlerle şehir turuna çıktı. Yaşları 45-70 yaş arası değişen zengin Alman turistler, Yat Limanı ve Kordon Caddesi'nde gezerek Kapalı Çarşı içindeki mağazaları dolaştı. Atatürk Caddesi sahil yolundaki manzaraları layan turistler, çoğunlukla Yat Limanı'nda bulunan kafeteryalarda içeceklerini deniz manzarası eşliğinde içti. 1600 personeli bulunan yolcu gemisi, büyüklüğü ile göz kamaştırdı. 300 metre uzunluğunda olan lüks yolcu gemisi, 1276 özel oda ve özel balkonlu süitlere sahip. TUİ Cruise firması tarafından geçen sene satın alınan gemi, her şey dahil sistemiyle yolcularına her türlü konforu sunuyor.
Marmaris Liman İşletmesi yetkilileri, geminin Aydın'ın Kuşadası ilçesinden sonra ilk defa Marmaris'e geldiğini belirtti. Geminin ilçeye iki sefer daha yapacağını söyledi.
Kapalı Çarşı esnafından Mehmet Dönmez ise 'Alman turistler biraz cimri oluyor. Alışveriş yapmıyor sadece vitrinlere bakıyorlar. Buna da şükür hiç gelmemelerinden daha iyidir' dedi.

DHA