ERZİNCAN’da Nevruz Bayramı etkinlikleri kapsamında kent merkezinde ve üniversitede çeşitli kutlamalar düzenlendi. Kutlamalara katılanlar demir dövdü, yakılan ateşin üzerinden atladı. 
Vali Ali Arslantaş, Ak Parti Erzincan Milletvekili Serkan Bayram, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, kamu kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşların katılımı ile kutlamaların ilk bölümü sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlendi. Yakılan nevruz ateşinin üzerinden atlanılması ve demir dövülmesinin ardından, Erzincan Üniversitesi Yalnızbağ yerleşkesinde yine bir etkinlik düzenlendi. Mehteran ekibinin mini konseri ile başlayan programda bir konuşma yapan Vali Ali Arslantaş şunları söyledi:
"Alevi’siyle Sünni’siyle Kürdüyle Türk’üyle huzur ve barış içinde yaşıyoruz. Hepimizin ortak bir derdi, hedefi var. Bizler; şehrimizi, ülkemizi her alanda başarıya ulaştırmak için çalışmalıyız. Medeniyet havzamızın omurga şehirlerinden olan Erzincan, farklı renklerin, farklı kültürlerin kardeşçe yaşamalarına olanak sağlamıştır. Anadolu’nun engin hoşgörüsü, biz de millet şuurunun oluşmasını sağlamıştır. Bu coğrafyada adaletin ve kardeşliğin tesisi için her birimiz Nemrut’un ateşine su taşıyan karınca misali çalışıyoruz. Erzincan’da insanımızın bu huzur ikliminin devamı için mesaimizi harcıyoruz."
Program Kazakistanlı öğrencilerin konseri ile sona erdi.

DHA