Yalova´da hayvanseverler Yalova Belediyesi Hayvan Barınağı´nda köpeklerin öldürüldüğünü iddia ederek duruma tepki göstermiş, Yalova Belediyesi'ni, hizmet binasının önünde toplanarak protesto etmişti. Hayvanseverler daha sonra Belediye Başkanı CHP'li Vefa Salman ile bir araya gelmişlerdi. Başkan Salman ise Yalova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Erkut Ferhatoğlu'nu açığa almıştı. Hayvansever dernekleri ise savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

yalova-2Yapılan şikayetleri değerlendiren Yalova Valiliği konuyla ilgili soruşturma başlattı. Yalova Valiliği Orman ve Su İşleri Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi, köpeklerin telef edilmesi ve işkence yapılması nedeniyle alova Belediyesi´ne 59 bin 148 liralık idari para cezasın kesti. Yetkililer yaptıkları açıklamada, "Doğa Koruma ve Milli Parklar Yalova İl Şube Müdürlüğünce,15.06.2017 tarihinde şikayet dilekçesi ile gelen video görüntüleri incelenmiş olup, Yalova Sokak Hayvanları Geçici Bakımevinde meydana gelen olumsuzluklar ile ilgili Yalova Belediye Başkanlığına, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununun 6 ncı maddesi olan hayvanların öldürülmesi ve 14 ncü maddesinin a bendine istinaden ölü ve canlı hayvanlara zalimce işkence yapılmasından dolayı toplamda 59 bin 148 TL idari para cezası kesilmiştir" dedi. Diğer yandan Yalova Valiliği, konuyla ilgili soruşturma sürecinin de devam ettiğini bildirdi. (DHA)

[old_news_related_template title="O canilerle ilgili flaş gelişme" desc="Eski bir barınak çalışanının hayvan aktivistlerine ulaştırdığı görüntüler izleyenlerin kanını dondurmuştu. Yalova'da yaşanan korkunç olaya tepki gösteren hayvanseverler Belediye Başkanı Vefa Salman ile görüştü. Salman, sorumlu personel ile ilgili gerekli işlemlerin yapıldığını belirterek, 'Babamın oğlu olsa gözünün yaşına bakmam' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/06/canli-canli-gomduler-880.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/o-canilerle-ilgili-flas-gelisme-1899892/"]