Türkiye’de satışa sunulduğundan bu yana yüksek talep nedeniyle 3 ay sıra yazan Kodiaq ile SUV atağını başlatan Skoda, bunu Karoq ile bir adım daha ileriye taşımaya hazırlanıyor. 2018 yılının ilk çeyreğinden itibaren Türkiye yollarına çıkması planlanan Karoq, kompakt SUV sınıfının iddialı temsilcilerinden biri olmayı hedefliyor. Test sürüşünün de bulunduğu bir organizasyon ile tanıtılan Karoq için bir araya geldiğimiz Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Tolga Senyücel, “Son üç yılda bayi sayımızı 41’e ulaştırdık. Yeni konsept için 35 milyon Euro’luk yatırım yapıldı. Üstelik bu yenilenmeyi Avrupa’da en hızlı tamamlayan ülke olduk.Yeni yapılanma beraberinde müşteri mutluluğu da getirdi ve satışlarımız son üç yılda yüzde 100 arttı. Öte yandan bu artış sürecinde yüzde 30’larda tuttuğumuz filo oranımız değişmedi. Yeni satışları perakende müşterileri ile sağladık ki çok daha olumlu bir büyüme” diye konuştu.

‘NE KADAR VERİRLERSE SATARIM’

Yeni modeli Karoq içinde açıklamalarda bulunan Tolga Senyücel, “Çek Cumhuriyeti’nde üretilen aracın yıllık kapasitesi 120 bir civarında. Oysa talep 200 binin üzerinde. Bu da tedarik sıkıntısı yaşatacak. Türkiye kotamız 2 bin 500 araç. 6 bin bile alabilseydik satarız” dedi. Kodiaq ve Karoq ile Türkiye’nin en popüler segmentlerinden birinde söz sahibi olacaklarını anlatan Senyücel, “Karoq’u, öncelikle 1.0 lt 115 beygir ve silindir kapama teknolojisine sahip 1.5 lt 150 beygir benzinlilerin yanı sıra 1.6 lt 115 beygir motor seçenekleriyle getireceğiz. Özellikle 1.6 lt dizel motorlu seçeneğin, satışlarımızda önemli bir yer tutacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

4X4 SEÇENEĞİ DE OLACAK

Türkiye’de de geçen yıllara oranla kompakt SUV segmenti yüzde 23,5 oranında artarken bu yılın ilk dokuz ayında satılan SUV segmenti araçlar pazarın yüzde 16’sını oluşturuyor. Markanın yeni yüzünü taşıyan Karoq’da iç mekan genişliği, şehir içi rahat kullanım sağlayan boyutları, yeni sürüş destek sistemleri, LED teknolojisine sahip farları ve bir Skoda’da ilk kez kullanılan dijital gösterge paneli gibi farklılıkları bünyesinde barındırıyor. 521 litrelik bagaj kapasitesi, arka koltukların yatırılmasıyla bin 630 litreye yükselen Karoq’un 1.5 lt motor seçeneğinde 2018 yılının ikinci yarısında 4x4 çekiş özelliği ve DSG otomatik şanzıman seçeneği sunulacak. 4x4 araçlarda sipariş edilebilen Dinamik Şase Kontrol opsiyonu ile yol koşullarına gore sürücü “Normal”, “Sport”, “Eco”, “Individual” (Kişisel) ve “Snow” (Kar-4x4 versiyonda) modlarından birini seçerek, aracın ayarlarını değiştirebilme imkanına sahip olunacak.