Yerli otomobili yapacak “beş babayiğit” bulmuş olmanın büyük sevincini, gururunu, şerefini yaşamanın tam lezzetine varacakken bir de Amerika’dan “baş babayiğit” çıkageldi. Beş yerli “babayiğit” varken bu yabancı “baş babayiğit” de nereden çıktı sorusu da kaynayıp gitti.
Baş babayiğit Elon!
Gönlümüze dokundu gitti.
Sanki Jet Fadıl’ın kardeşi.
“Siirt’te otomobil fabrikası” tasarlayan yerli Fadıl gibi “halkın hayaline sığmayacak” işleri bitiriyor, elektrikli otomobil yapıyor, kanatlı otomobil uçurmayı hedefine almış, portakal sandıklarını Adana’dan tüplerin içinde 10 dakikada İstanbul Hali’ne getirecek buluşları var, Singapur ile New York arasında sadece 39 dakikada roketle yolcu taşıma denemelerine girişiyor.
Uyanığın önde geleni!
Şıp demiş!
Fadıl’ın burnundan düşmüş.
Halktan para toplayıp, Ankara’da Saray’da gönüllere girerek “devlet parası sızdırmanın” da yollarını “kebap-hamam-uzay taşları” ile döşüyor.
Yerli Fadıl!
Yabancı Fadıl!
Değişmez.
Fadıllık, para buharlaştırır.

* * *

Amerikalı Fadıl, Anıtkabir’e koştu,  fotoğrafı yüzbinlerce beğeni aldı; “eskiden de Atatürk’ü çok severdim, onun öğütlerinden çok yararlandım” diye her Türk’ün duymak istediği cümleler ağızından hiç kekelemeden dökülüverdi.
Kebapçıya gitti.
Kebabımıza hayran kaldı.
Hamama gitti.
Sabunlu keseye bayıldı.
Bizden biri.
Hepimizden daha yerli.
Fadıl’dan daha Fadıl!
Elon Musk’ın ’ın bir özelliği daha var, bizim yerli Jet Fadıl’dan 5 santim daha uzun boylu. Kesin, Türk halkının vergilerinden toplanmış paralardan kendisine “100- 150 milyon dolarlık bir sızıntı yapılacağı” kokusunu aldı.

* * *

Göreceksiniz.
Yine gelecektir.
İkinci gelişinde de; Konya’da Mevlana türbesini, Nevşehir’de Hacı Bektaş türbesini, Eyüp’te Eyüp Sultan’ı ziyaret edecek ve burada; “İslam ile terör yan yana gelmez... Suudi Arabistan’ın yeni kralı “Ilımlı İslam” dan söz ediyor, İslam’ın ılımlısı ılımsızı  olmaz” diye konuşacaktır. Amerikalı Jet Fadıl, Türkiye’ye bu kadar öğrenmiş, hazırlıklı, öğretilmiş olarak ve onun gelişini organize eden halkla ilişkiler şirketinin “kebapçıya gir kebap ye... hamama gir keselen... Anıtkabir’e git Atatürk’ü öv...” programıyla gelmesi bende “devlet parası sızdırıp buharlaştırma şüphesi” yarattı.
Hiç değinilmedi.
Kaç milyon dolar gidici?

* * *

Amerikalı Jet Fadıl’ın zarar etmekte olan şirketinde ürettiği elektrikli otomobilleri “kamuflaj boyalayıp” işte yerli ve milli elektrikli otomobilimiz diye Türk halkına sunacaksak o zaman yerli beş babayiğit aramaya ne gerek vardı? Bunu yapmayacaksak Amerikalı neden böylesine tantanalı tanıtmalı geldi?
Kaç milyon dolar istedi?
Kaç milyon dolar aldı?
Yerli otomobilimizi yapmak için “teknoloji ve tasarım” desteği vermenin dışında ayrıca kendisiyle zurt diye “uydu fırlatma antlaşması” yapmak hangi ihtiyaçtan çıktı ve kaç milyon dolar ödendi?
Niçin açıklanmıyor?
Sorulmuyor.
Söylenmiyor.

* * *

Yabancı Fadıllar da bizim halkın parasını “kamuflaj boyayla” çarpıyor. İlk örneğini yaşamıştık. İsveç şirketi Saab’ın geliştirdiği bir modeli vardı, dünya pazarında ve kendi pazarında satamıyordu. Türkiye’nin Teknoloji Bakanlığı’na, yedi sülaleden İsveçli Saab’ın pazar bulamayan modelini “kamuflaj boyayarak” işte yerli ve milli Türk otomobilinin tasarımları diye yutturdular. Bunun karşılığında Türk halkının 40 milyon Euro parasını çarptılar.  Bir imkanım olsa, gidip Saab’ın muhasebe defterlerine baksam; Türkiye’den alınan 40 milyon Euro’nun “aracılığını-komisyonculuğunu” kimler yaptı görsem. Amerikalı hayal satıcısı Elon’u Türkiye’ye getiren aracılarla isim benzerliği var mı yok mu anlasam.
Amerikalı Fadıl’ın aracısı kim?
Sızdırılan kaç milyon dolar?
Açıklama beklerim.