Bugün, Devrim Şehidi Mustafa Fehmi Kubilay ile bekçiler Hasan ve Şevki Beylerin hain yobazlar tarafından hunharca katledilişinin 87’nci yıldönümü. Eğer Halk Arenası için İstanbul’da olmasam, Menemen’deki törenlere her yıl olduğu gibi, bu yıl da katılacaktım.

*

Biliyorsunuz, İzmir Valiliği iki yıl önce aldığı kararla, Belediye Başkanı Tahir Şahin’in resmi törende Menemenlileri temsilen konuşma yapmasını yasaklamış, daha önceki konuşmalarını da mercek altına almıştı!
Genelkurmay Başkanlığı ise aynı yıl, basına ilk kez akreditasyon uygulaması getirmişti. Karara göre, Kubilay Anıtı’nın bulunduğu askeri bölgedeki töreni artık sadece iktidar borazanı TRT ve Anadolu Ajansı izleyecekti!

*

Kendisine getirilen konuşma yasağına ve akreditasyona tepkisini “Kubilay unutturulmaya çalışılıyor” diyerek gösteren Menemen Belediye Başkanı Şahin ise alternatif programlar düzenleyerek devrim şehitlerini halkın katılımıyla anmayı sürdürmüştü.

*

Okuduğunuz satırları yazmadan önce Tahir Şahin ile konuştum.
Engellemelerin sürdüğünü ve Kaymakamlığın bu yılki “Demokrasi ve Laiklik Yürüyüşü”ne bir yığın zorluk çıkardıktan sonra izin verdiğini söyledi. Ayrıca, şehit teğmen Kubilay ile bekçiler Hasan ve Şevki Bey’leri her yıl artan bir saygı ve özlemle anmayı sürdüreceklerini belirtti.

*

Sevgili okurlarım,
Menemen şehitlerini unutturma çabaları, şanlı devrim tarihimizde kara bir leke olarak kalacağı gibi Teğmen Mustafa Fehmi Kubilay’ın başını verme pahasına yaktığı meşale, Cumhuriyetimizle birlikte karanlıkları sonsuza dek aydınlatacak. Devrimleri korumak uğruna canlarını feda eden kahraman Türk evlatlarının adları her geçen yıl daha da yücelecek...
87’nci yıl anma etkinlikleri kapsamında Atatürkçü Düşünce Derneği’nce Menemen’de düzenlenen “2018 Cumhuriyet’imizin Taçlanacağı Yıl Olacak” başlıklı panele; Genel Başkan Tansel Çölaşan, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ve Akademisyen M. Emin Elmacı konuşmacı olarak katılacak...
Beyhude çabalar, Devrim Şehidi Mustafa Fehmi Kubilay’ı unutturmak bir yana, onun aziz hatırasına, Büyük Önder Atatürk’ün devrimlerine ve bizlere en büyük armağını olan Cumhuriyet’e daha sıkı sıkıya sarılmamıza neden oluyor.
Bu anlamlı günde, başta Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz vatan uğruna canlarını feda etmiş tüm şehitlerimizi sevgi, saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.